Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător al Academiei Hagi a răpus-o pe Genoa lui Drăguşin şi Puşcaş cu un gol în prelungiri. VIDEO

Un fost jucător al Academiei Hagi a răpus-o pe Genoa lui Drăguşin şi Puşcaş cu un gol în prelungiri. VIDEO

Fotbal

Comentarii

FC Torino a învins-o pe Genoa, duminică, pe teren propriu, scor 1-0 (1-0), printr-un gol marcat de către sârbul Nemanja Radonjic, în minutul 90+4 al partidei.

Nemanja Radonjic a luat o acţiune pe cont propriu în flancul stâng, a driblat un adversar, apoi a tras năpraznic la colţul lung, în vinclul porţii adverse, pentru trei puncte uriaşe. 

 

Nemanja Radonjic a fost legitimat la Academia Hagi

Nu foarte multă lume ştie că Nemanja Radonjic a fost legitimat la Academia ”Gheorghe Hagi”, în sezonul 2013/2014. Pe atunci, mijlocaşul lateral avea doar 17 ani şi era considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători sârbi.

Potrivit transfermarkt.de, Nemanja Radonjic a ajuns la academia lui Gică Hagi în octombrie 2013, liber de contract. Ca mai apoi, la doar patru luni distanţă, să fie cedat sub formă de împrumut la AS Roma pentru 1.000.000 de euro.

Numele fotbalistului a apărut şi-n documentele Football Leaks, deoarece acesta aparţinea agenţiei Lian Sports, companie deţinută de Abdilgafar Ramadani, un impresar macedonean controversat, care activa ca parte terţă în anumite tranzacţii de jucători.

  • FIFA a interzis practic cu terţi, însă impresarul (şi nu numai el) găsise o nouă modalitate de a dribla interdicţia: cluburile paravan.

”Probabil a plecat de la noi la Roma”

La Ovidiu, prea puţină lume a ştiut faptul că Nemanja Radonjic aparţinea de Academie. Preşedintele de atunci, Pavel Peniu, recunoştea: 

Radonjic a fost la noi acum doi ani. Ştiu că am făcut tranzacţia şi aşteptam să-l văd şi eu. A fost pe la noi, dar din păcate foarte, foarte puţin. S-a accidentat şi nici n-a apucat să joace. Nu cunosc foarte multe amănunte pentru că eu, practic, nici nu l-am văzut în perioada aia. Antrenamentele se făceau la Chiajna.

Nu ştiu când s-a accidentat. Intenţia noastră a fost să-l luăm pentru prima echipă. Nici nu aveam echipa a doua. A intervenit problema cu accidentarea şi nu ştiu din ce motive a căzut înţelegerea noastră. Nu mai ţin minte exact

Probabil a plecat de la noi la Roma. Eu ştiu că a fost să se recupereze, să facă refacerea în Italia. N-am multe amănunte. Nu mai ţin minte. Pe alţii îi ştiu, dar pe el dacă nici măcar nu l-am văzut la faţă. Ştiu că a stat foarte puţin la Bucureşti”.

În septembrie 2014, Nemanja Radonjic a fost cedat de către Academia Hagi la Empoli, liber de contract, iar în vara lui 2015, AS Roma îl cumpăra definitiv pe Radonjic, de la Empoli, pentru 4.000.000 de euro.

Ulterior, cariera lui Nemanja Radonjic a luat-o pe o traiectorie ascendentă. În 2017, Marseille îl cumpăra de la Steaua Roşie Belgrad pentru 12 milioane de euro, iar în vara lui 2023 semna definitiv cu Torino, în schimbul a 1.700.000 de euro.

  • Radonjic a bifat 39 de meciuri şi 5 goluri în tricoul naţionalei Serbiei.

Afla mai multe despre: radonjicacademia hagi 

viewscnt
Articole similare