Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător de la CFR Cluj poate da lovitura carierei. Povestea lui Anthony Carter, un australian care bate la porţile primei ligi din Portugalia

Un fost jucător de la CFR Cluj poate da lovitura carierei. Povestea lui Anthony Carter, un australian care bate la porţile primei ligi din Portugaliagalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

Anthony Carter are 25 de ani şi timp de patru ani a jucat la CFR Cluj. Acum, poate ajunge în prima ligă din Portugalia.

Imediat după ce a absolvit Genova International Soccer School, Anthony Carter a semnat un contract de profesionist cu CFR Cluj. Se întâmpla în 2012, când atacantul de 1.91 născut la Melbourne era decis că îşi poate încerca şansa în Europa.

A debutat la CFR Cluj într-un meci contra rivalei locale Universitatea Cluj, dar în cele din urmă, masivul vârf australian nu a convins în Gruia.  Născut la Melbourne, Carter a copilărit într-o suburbie a Dandenong-ului, până când s-a mutat în Italia cu familia sa. A obţinut şi cetăţenia în această ţară, dar norocul în fotbal şi l-a încercat în România.

Pentru a prinde minute şi experienţă, CFR Cluj l-a cedat la Sănătatea Cluj în 2014. Traseul său a cunoscut o pantă ascendentă în 2018, când în mod surprinzător, oficialii clubului Benfica Lisabona l-au urmărit şi transferat în ianuarie. A fost trimis la Benfica B, dar era clar că pentru Anthony Carter era un uriaş pas înainte.

În luna iulie a anului trecut, vârful crescut în Gruia a fost cedat la Viseu, o formaţie de liga a doua, unde Anthony a început să joace constant. Are 29 de meciuri disputate pentru gruparea de pe locul 8 din Liga Pro, 6 goluri marate şi 4 pase decisive.  A evoluat inclusiv în dubla din Cupa Portugaliei cu FC Porto, când Academico a smuls o remiză în meciul tur, scor 1-1.

Presa din Portugalia scrie că atacantul cotat acum la 275 de mii de euro ar putea ajunge din sezonul viitor în Liga Sagres, acolo unde ar fi dorit de Portimonense, formaţie care a terminat stagiunea trecută pe locul 12 în campionat. Ar fi o adevărată lovitură pentru Carter, fotbalist care nu a jucat până acum la un asemenea nivel. Prima ligă din Portugalia este al 6-lea campionat din Europa ca valoare după Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1.

Afla mai multe despre: anthony carter 

viewscnt
Articole similare