Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător de la Real Madrid a explicat de ce nu l-a transferat pe George Puşcaş: "Am urmărit mai mulţi jucători români, contra Angliei..."

Un fost jucător de la Real Madrid a explicat de ce nu l-a transferat pe George Puşcaş: "Am urmărit mai mulţi jucători români, contra Angliei..."

Fotbal

Comentarii

Actualul antrenor al echipei din Championship (liga a doua din Anglia), Middlesbrough, este fostul internaţional englez şi jucător al celor de la Real Madrid, Jonathan Woodgate. Aflat la prima experienţă ca antrenor, Woodgate a povestit în presa britanică de ce nu a reuşit să-l aducă, în această vară, pe George Puşcaş.

Jonathan Woodgate a explicat procesul prin care îşi alege ţintele în perioada de transferuri. Chiar dacă este manager de puţin timp, are experienţă în alegerea jucătorilor potriviţi. Mai întâi a fost "căutator de talente" la Liverpool, iar în 2017 devenea asistent la Middlesbrough, sub conducerea lui Tony Pulis. În această vară, Woodgate a fost numit principal, după ce s-a renunţat la Pulis. Jonathan Woodgate are ochiul format de pe vremea când căuta jucători la Liverpool. Aşa l-a remarcat şi pe atacantul român George Puşcaş, cel care a impresionat întreaga Europă cu evoluţia de la Campionatul European de Tineret, din această vară.

"Trebuie să îţi faci o imagine înainte să te apuci de urmărit acel jucător, deoarece nu te poţi uita şi să nu ţi-l permiţi, fiindcă îmi pierd timpul. Trebuie să strângi toate detaliile pentru a nu-ţi pierde timpul. Când eram scouter la Liverpool aveam un buget, acum la Middlesbrough am alt buget. De ce m-aş duce să văd un jucător de la Athletic Bilbao, pe care trebuie să plăteşti bani serioşi, când Middlesbrough nu îţi permite. Îţi faci o listă, cu unul, doi, trei, patru jucători, apoi trebuie să te gândeşti <Mi-i permit?>", aşa a procedat Woodgate şi în cazul lui George Puşcaş.

De asemenea, fostul jucător al celor de la Real Madrid a recunoscut că pe lista sa au fost mai mulţi jucători români, în special tineri, componenţi ai echipei de la Campionatul European de Tineret, din Italia şi San Marino.

"Puşcaş este un jucător foarte bun, puternic, rapid, marchează cu ambele picioare. L-am văzut pe Puşcaş în această vară, la Campionatul European de Tineret. Am fost la meciul României cu Anglia şi am urmărit mai mulţi jucători români. Este un jucător foarte foarte bun. Ni l-am dorit, apoi ne-am dat seama că nu ni-l permitem. Mereu verific pe internet să vă cine se duce şi unde, deoarece îmi place să ştiu toate mutările. Şi l-am văzut pe Puşcaş la Reading! 6-7 milioane de lire sterline? Mă gândeam <Oh, Doamne, credeam că vor încerca să îl împrumute, nu să îl cumpere>. Dar ei aveau bani de undeva şi au jucat corect. Nu am avut de ales, nu ni l-am permis. Puşcaş este foarte bun, anul trecut a marcat multe goluri pentru Palermo, dar în nici un caz nu ni-l permiteam. Nici Reading nu credeam că şi-l poate permite. Au produs bani de nicăieri. Au avut o şansă şi au profitat de ea", a povestit Woodgate, pentru Gazzete live.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare