Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost număr 1 mondial crede că Halep poate câştiga turneul de la Wimbledon: ”Se mişcă fantastic!”

Un fost număr 1 mondial crede că Halep poate câştiga turneul de la Wimbledon: ”Se mişcă fantastic!”

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014. După meci, Simona Halep a declarat că succesul ei nu a fost atât de facil pe cât o arată scorul.

La finalul meciului, fosta mare jucătoare din circuit, Kim Clijsters s-a declarat convinsă că sportiva noastră poate câştiga turneul de la Wimbledon. Belgianca a avut cuvinte de laudă pentru Simona: „Cred că Simona Halep are ce îi trebuie pentru a câştiga la Wimbledon. Cred că poate să fie foarte agresivă, atunci când situaţia o cere. Pentru a câştiga trofeul are nevoie să fie mai ofensivă şi serviciul să îi funcţioneze puţin mai bine. Dar e o mare luptătoare, se mişcă fantastic şi poate să sădească neîncredere în mintea oricărei adversare”, le-a mărturisit Kim Clijsters celor de la BBC.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre americanca de 15 ani Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, şi slovena Polona Hercog, locul 60 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 176.000 de lire sterline (196.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Afla mai multe despre: simona halepkim clijsters 

viewscnt
Articole similare