Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Un fotbalist de 10 milioane de euro!" Jucătorul la care FCSB a renunţat uşor joacă acum în Europa League şi este comparat cu FLASH

"Un fotbalist de 10 milioane de euro!" Jucătorul la care FCSB a renunţat uşor joacă acum în Europa League şi este comparat cu FLASH

FCSB

Comentarii

În august 2016, FCSB renunţa la serviciile lui Jean Sony Alcenat, fundaşul dreapta despre care Dumitru Dragomir spunea că este o "mină de aur" pentru Becali.

Alcenat a jucat în România pentru Petrolul, FC Voluntari şi FCSB, dar în 2016 a plecat în Portugalia. Fundaşul a impresionat în cele trei sezoane petrecute la Petrolul Ploieşti, apoi a fost adus la FCSB, în vara anului 2015. Însă, presiunea venită din partea lui Gigi Becali în urma rezultatelor dezamăgitoare ale echipei au dus la evoluţiile şterse ale lui Alcenat: "Am făcut o economie de 160.000 de euro pe lună cu plecările lui Tade, Alcenat, Chipciu şi Varela, bani cu tot cu taxe. Şi am încasat 4 milioane. E rău?" , declara Becali în vara lui 2016.

Alcenat şi-a văzut liniştit de drum. A plecat în Portugalia la Feirense şi a evoluat constant, adunând nu mai puţin de 58 de meciuri. Din ianuarie a ajuns la Ventspils, în Letonia, formaţie cu care a trecut două tururi preliminare în UEFA Europa League. Alcenat a fost lăudat de presa letonă după Ventspils - Gzira 4-0: "E ca un fulger! Coechipierii ar putea să-i spună Flash!" cu trimitere directă la serialul Flash care-l promovează pe cel mai rapid om din lume.

Culmea, Alcenat ar putea juca împotriva FCSB, dar Ventspils are şanse mici să mai răstoarne meciul tur cu Vitoria Guimaraes (0-3). Despre fundaşul dreapta haitian, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir avea doar cuvinte de laudă înainte să plece din România: "Gigi Becali stă pe o mină de aur. Alcenat este un fotbalist de zece milioane de euro, cu nişte calităţi cum rar am văzut la alţi fundaşi din lume".

Cota sa de piaţă la 33 de ani este de 200 de mii de euro. Alcenat are 81 de meciuri în Liga 1, perioadă în care a reuşit 8 pase de gol. În Portugalia el a strâns 100 de meciuri, iar la Ventspils are deja 15 meciuri şi o pasă decisivă.

Afla mai multe despre: alcenatgigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare