Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist din Liga 1 acuză: "Suntem minţiţi. Numărul de cazuri pozitive nu este făcut public, altfel nu s-ar relua campionatul"

Un fotbalist din Liga 1 acuză: "Suntem minţiţi. Numărul de cazuri pozitive nu este făcut public, altfel nu s-ar relua campionatul"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul celor de la FC Voluntari, Pablo de Lucas, lansează acuzaţii grave la adresa Ministerului Sănătăţii din România, pentru modul în care gestionează această situaţie de criză, pricinuită de COVID-19.

Spaniolul nu mai suportă tratamentul impus de autorităţile române şi a răbufnit. În primă fază, pe pagina personală de Instagram. În aceeaşi situaţie se află şi conaţionalul său, Jose Luis Schneider, preparator fizic la Voluntari.

"Ministerul Sănătăţii din România ne privează de libertate, în cantonament de două săptămâni şi cu trei teste COVID-19 efectuate. Acum, vor să ne mai ţină încă două săptămâni în cantonament. Suntem oameni, avem dreptul la libertate", a scris de Lucas, pe Instagram.

Fostul jucător de la Sporting Gijon, Alaves, Salamanca, Petrolul Ploieşti, Beitar Ierusalim, Viitorul Constanţa şi Xanthi şi-a continuat şi susţinut povestea în celebrul cotidian spaniol Marca: 

"Ceea ce vor ei este să stăm închişi până se termină campionatul, dar, fiindcă nu a fost agitaţie, au ascuns-o de noi încă de la început, iar acum, după cele două săptămâni, vor să mai stăm încă două. Ne mint. Ne interzic să mergema casă, când suntem sănătoşi. Toate celelalte ţări fac opusul: te duci acasă şi la antrenament. Suntem fotbalişti, vrem să jucăm, dar să nu fim trataţi precum animalele. Avem familie şi, după cele două luni de carantină, vor să mai petrecem alte două luni la izolare, într-o cameră, cu mâncarea lăsată la uşă", a declarat Pablo de Lucas, pentru Marca.

În plus, mijlocaşul spaniol al celor de la FC Voluntari este de părere că Ministerul Sănătăţii şi cluburile din România ascund numărul real al cazurilor pozitive de COVID-19, pentru ca Liga 1 să fie reluată.

"Numărul de cazuri pozitive nu este făcut public, pentru că nu s-ar mai relua Liga 1. Ascund aceste lucruri. Statistic, nu se poate să nu fie nici un caz. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, şi din punct de vedere economic avem de suferit. După aproape două luni de carantină, au introdus şi şomajul tehnic, în care primeşti doar 75% din salariu mediu din România, şi nu ceea ce ai în contract", a completat Pablo de Lucas.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare