Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist din liga a doua spaniolă adună 50 de partide consecutive de campionat, fără să piardă vreun minut

Un fotbalist din liga a doua spaniolă adună 50 de partide consecutive de campionat, fără să piardă vreun minut
Comentarii

Aproape de finalul carierei sale, Laure Sanabria nu este un nume tocmai cunoscut iubitorilor de fotbal. Chiar şi-aşa, fotbalistul celor de la Alcorcon este aproape de o performanţă de excepţie în fotbalul spaniol.

A debutat în fotbalul mare pe 13 ianuarie 2008 într-un meci cu Villarreal. A ajuns acum unul dintre idolii micuţei grupări pe care a pregătit-o în trecut şi selecţionerul României, Cosmin Contra.

Îi place la Alcorcon, un oraş care se află la numai 12 kilometri distanţă de localitatea sa natală, Fuenlabrada. Tipul de fotbalist dedicat, liniştit, muncitor şi important în vestiar, Laure a jucat toate meciurile posibile în Segunda Division din Spania, începând cu vara anului trecut. Literalmente, Laure Sanabria nu a pierdut nici măcar un minut.

A fost titular indiscutabil în sezonul precedent, unul în care antrenorul Velazquez a avut mari probleme în a stabili un unsprezece de baza. Laure Sanabria a fost singurul nelipsit, indiferent de formula de joc aleasă de antrenor. Ba chiar, a demonstrat cât este de profesionist: a strâns 25 de etape consecutive de campionat evoluând cu sabia deasupra capului, din cauza celor 4 cartonaşe galbene acumulate. Risca o suspendare de două etape dacă îl primea pe al cincilea: ”L-am rugat să joace ponderat pentru că aveam mare nevoie de el. Nu mă aşteptam totuşi să termine campionatul fără să mai primească un galben. Este un exemplu” spunea antrenorul său la finalul campaniei trecute.

Şi da, Laure Sanabria este un exemplu. Se pregăteşte impecabil, nu reduce nicio secundă turaţia motoarelor la antrenamente şi se simte încă foarte tânăr. A fost singurul fotbalist care anul trecut a jucat toate minutele posibile în Segunda Division: 3.780 de minute.

Dacă va fi titular duminică (ceea ce probabil se va întâmpla), Laure Sanabria va aduna 50 de meciuri consecutive fără să piardă măcar o secundă din campionat. 

  • 4 ani a jucat Sanabria la echipele de juniori ale Realului
  • 191 de meciuri a strâns pentru Deportivo la Coruna
  • 1 trofeu european a câştigat Laure: Cupa Intertoto în 2008
  • 1.66 cm măsoară fundaşul lateral dreapta spaniol

Afla mai multe despre: laure sanabriaalcorconsegunda division 

viewscnt
Articole similare