Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist legendar al României a refuzat Real Madrid. ”Nu ştiam dimensiunea clubului!” Motivul din spatele deciziei

Un fotbalist legendar al României a refuzat Real Madrid. ”Nu ştiam dimensiunea clubului!” Motivul din spatele deciziei
Comentarii

Gică Popescu a dezvăluit că putea ajunge la Real Madrid, cel mai titrat club din Champions League.

Real Madrid a fost hotărâtă să îl transfere pe fostul fundaş al României, în 1990, dar Gică Popescu a refuzat clubul spaniol. ”Baciul” a dezvăluit că nu avea suficiente informaţii despre madrileni şi a decis să nu semneze contractul. 

 ”Nu ştiam dimensiunea clubului!” 

”În 1990, am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Emil Săndoi, care era cu mine în cameră, mă întreba: 'Unde vrei să te duci, pe lună? E Real Madrid!'

Numai că din cauza lipsei de informaţii din perioada comunistă, nu ştiam cine era Real Madrid, şi am refuzat-o! Eram la Campionatul Mondial din Italia. Real Madrid voia un fundaş central, iar eu am jucat senzaţional cu Rusia (n.r. - România a câştigat cu 2-0), cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată.

Îmi aduc aminte că seara la hotel nu aveam loc la recepţie. Vorbeau la telefon, sunau impresarii, intrau şi plecau impresarii, familiile, era ca la talcioc. Am fost sunat de Mircea Petrescu şi mi-a zis: 'Mâine vreau să te văd, am o echipă pentru tine'. A venit şi a zis că e Real Madrid. OK... Orice om sănătos la cap întreba unde e contractul, nici nu se uita la cifre, semna. Am zis: 'nu, mă mai gândesc'. 

Ne-am văzut cu vicepreşedintele de la Real Madrid, a venit în cantonament. Am mers la un bar, eu i-am zis că mă mai gândesc. Mircea Petrescu mi-a răspuns: 'E Real Madrid, nu există club mai mare'. Nu ştiam dimensiunea clubului, fusese revoluţia, nu aveam informaţii. Nu ştiam ce e Real Madrid şi am spus că nu vreau să semnez, vreau să rămân la Craiova. M-au întrebat: 'Eşti nebun la cap?'”, a povestit Gică Popescu, pentru canalul de YouTube al lui Andi Moisescu.

Gică Popescu este unul dintre cei mai reprezentativi jucători români din istorie, iar pe parcursul carierei sale a evoluat la cluburi precum PSV, Tottenham, Galatasaray sau marea rivală a madrilenilor, Barcelona.

Afla mai multe despre: gici popescu-real madrid- barcelona 

viewscnt
Articole similare