Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist român a ratat transferul la Chelsea, Tottenham sau Arsenal, însă a ajuns în Italia, la o echipă de tradiţie

Un fotbalist român a ratat transferul la Chelsea, Tottenham sau Arsenal, însă a ajuns în Italia, la o echipă de tradiţie

Fotbal

Comentarii

De câteva zile, la antrenamentele grupe de juniori U16 a celor de la Parma, sub coordonarea lui Stefano Di Benedetto, a apărut un nume nou, al românului Kevin Andrei Ciubotaru, în vârstă de 16 ani, cu mai multe prezenţe în naţionalele de junioare ale României.

Kevin Andrei Ciubotaru s-a născut în anul 2004, la Roma, însă la numai 10 ani a luat drumul Austriei, pentru a evolua la academia celor de la Rapid Viena. După cinci ani la Viena, Kevin Ciubotaru şi-a reziliat contractul cu austriecii şi a pornit într-un periplu prin Anglia, unde a fost în probe la mai multe forţe din Albion: Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea şi Watford. Din păcate pentru el, nu a reuşit să semneze cu una dintre ele, chiar dacă toate formaţiile şi-ar fi dorit să-l păstreze. Problemele legislative au stat în calea transferului, iar acesta s-a îndreptat către "verii" noştri latini, italienii.

S-a mutat cu tatăl său în Londra şi a rămas fără echipă. Când a venit la noi (vara 2019), am anunţat Federaţia Română de Fotbal de faptul că e cu noi şi munceşte din greu alături de echipa de seniori. Iar la scurt timp a venit convocarea. În acest moment, Kevin se pregăteşte cu Watford şi o face foarte bine”, a declarat, pentru radiohit.ro, la începutul lunii ianuarie, fostul fotbalist gălăţean, Adrian Avasâlcăi, fondatorului AVA Academy, prima academie de fotbal românească din Londra, locul unde Ciubotaru s-a antrenat în momentele în care nu avea angajament.

Un fotbalist român a ratat transferul la Chelsea, Tottenham sau Arsenal, însă a ajuns în Italia, la o echipă de tradiţie

Kevin Ciubotaru poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca fundaş stânga şi a bifat prezenţe pentru naţionalele U15 şi U16 ale României. Presa italiană anunţă că românul are şanse foarte mari să rămână la Parma şi după aceste zile, fiind considerat un fotbalist cu un mare potenţial.

De-a lungul timpului, la Parma au fost legitimaţi trei jucători români. Unul a fost trimis doar împrumut, de Inter, şi a nu a rupt gura târgului - Ianis Zicu, altul a scris istorie în atac, altături de brazilianul Adriano - Adrian Mutu. Un al treilea fotbalist român, Ionuţ Radu, aşteaptă să debuteze la Parma, în Serie A, însă criza coronavirusului i-a dat planurile peste cap.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare