Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist străin din Liga 1 este împotriva "regulii U21" şi prevede colapsul financiar: "Anul trecut, campionatul era mai puternic. Mai multe cluburi pot da faliment"

Un fotbalist străin din Liga 1 este împotriva "regulii U21" şi prevede colapsul financiar: "Anul trecut, campionatul era mai puternic. Mai multe cluburi pot da faliment"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul celor de la OSK Sepsi, bulgarul Stefan Velev (30 de ani), a acordat un interviu în presa din ţara sa natală, pentru Sportal.bg, în care a vorbit despre situaţia sa din România, în vremuri de pandemie.

Stefan Velev a ajuns în România în vara lui 2018, din postura de jucător liber de contract, după ce mai trecuse pe la Beroe Stara Zagora, Levksi Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Dinamo Tbilisi şi Slavia Sofia. În cele două sezoane, Velev şi-a câştigat statutul de jucător exponenţial la mijlocul terenului pentru Sepsi şi a adunat 57 de meciuri şi a marca un gol

  • Închizătorul bulgar are şi cinci meciuri la naţionala de seniori a ţării sale.

Stefan Velev a rămas în România în vremuri de pandemie şi este cazat într-un apartament, acolo unde îşi face pregătirea fizică sub atenta supraveghere a antrenorilor de la Sepsi. De asemenea, aproape de el se află şi conaţional său şi coleg de club, Radoslav Dimitrov, însă de când cu izolarea socială nu s-au mai văzut, chiar dacă îşi vorbesc zilnic la telefon.

Bulgarul este a menţionat pentru Sportal.bg că Starea de Urgenţă poate fi ridicată pe 15 mai, însă la fel de bine poate fi prelungită. Cu toate acestea, conducerea celor de la Sepsi se pregăteşte să reia antrenamente, în regim de maximă siguranţă, cu grupuri mici de jucători, a câte patru jucători, ţinuţi la distanţă unul de celălalt.

În plus, Velev crede actuala ediţie de Liga 1, 2019/2020, este mai slabă decât cea de anul trecut, 2018/2019, mai ales din cauza "regulii U21":

"Pot spune că anul trecut a fost mai puternic campionatul. În acest an, există o regulă care impune ca echipele să aibă doi jucători români sub 21 pe teren. Şi anul trecut a avut această regură, dar a fost doar pentru un singur jucător. După părerea mea, nivelul campionatului a scăzut atât de mult deoarece mulţi dintre aceşti băieţi nu sunt pregătiţi pentru fotbalul profesionist. Altfel, campionatul este unul echilibrat. De exemplu, CFR Cluj se află la nivelul lui Ludogoreţ. Este implicată mereu în Europa. Celelalte echipe sunt cam la acelaşi nivel", a declarat Velev.

Stefan Velev se gândeşte să revină în ţara sa natală, speriat şi de instabilitatea financiară pe care o traversează echipele din România. Sepsi nu este una dintre ele, însă şi covăsnenii au luat măsuri de austeritate pe vreme de criză pandemică, iar fotbalistul le consideră justificate.

"Multe cluburi pot da faliment în Liga 1. Cu toate acestea, Sepsi are stabilitate financiară, deoarece se investesc bani din Ungaria. Dar pentru luna aprilie, mai şi iunie ne-au redus salariile la 50%, ceea ce nu este bine. Trebuie să fim de acord. În România, există o lege care dăunează jucătorilor de fotbal. Acestora li se poate rezilia contractul sau pot fi trecuţi în şomaj tehnic. Prin urmare, şefii cluburilor strâng mâinile jucătorilor. Există şi cazuri mai rele decât ale noastre. Am auzit că există cluburi care au reus salariile şi pentru anul viitor. Altele nu vor reduce doar cu condiţia de a participa în Europa. Contractul meu este până în vară şi cel mai probabil nu îl voi reînnoi. Mi-aş dori să plec în străinătate. Poate chiar să rămân în România, dar aşa cum am spus, situaţia de aici nu este una foarte bună. Dacă vreun club din Bulgaria este interesat de mine, şi sunt mulţumit de condiţii, m-aş bucura să mă întorc în ţara mea", a mai spus Velev.

  • 325.000 euro este cota de piaţă a lui Velev, conform Transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare