Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist străin din România trage un semnal de alarmă : "Prin fotbal ne întreţinem familiile, însă acum sănătatea este primordială. Nu vă faceţi de cap!"

Un fotbalist străin din România trage un semnal de alarmă : "Prin fotbal ne întreţinem familiile, însă acum sănătatea este primordială. Nu vă faceţi de cap!"galerie foto

UTA

Comentarii

Fotbalistul grec de origine albaneză Simos Rrumbullaku a semnat cu UTA Arad în această iarnă, după un periplu prin ţara sa natălă, la echipe de club precum Kalamata, PAS Giannina, Panetolikos, Panayialios şi Apollo Smyrna. Acesta a acordat un interviu presei din Grecia, în care a vorbit despre lupta oficialităţilor române împotriva coronavirusului.

Fundaşul stânga născut în Grecia, dar din părinţi albanezi, Simos Rrumbullaku, a acordat un interviu pentru publicaţia greacă gazetta.gr, în care explică situaţia în care se află România, în special Aradul, în lupta împotriva coronavirusului. Fotbalistul de la UTA consideră că nu există motive de panică în România, dar nici nu trebuie să subestimăm puterea acestei pandemii şi să renunţăm la spiritul civic.

"În Arad, oraş cu 160.000 de oameni, care se învecinează cu Ungaria şi Austria, situaţia este una normală, de zi cu zi. Nu există panică, deoarece nu sunt cazuri pozitive în oraş. În general, în România numărul nu este foarte mare de cazuri pozitive şi acest lucru linişteşte lumea, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm cele mai bune măsuri ca cetăţeni", a declarat Rrumbullaku.

UTA Arad şi-a sistat antrenamente de la finele săptămânii trecută, însă Laszlo Balint le-a înmânat instrucţiuni clare jucătorilor săi: antrenaţi-vă în casă şi evitaţi să ieşiţi afară, exceptând cazurile de maximă necesitate.

"Ceea ce văd şi aud aici, în România, este că se încearcă să se facă tot ceea ce este nevoie, cel puţin elementele de bază, astfel încât să nu avem prea multe cazuri pozitive şi să scăpăm de coronavirus. Nu mai facem antrenamente de vineri. Antrenorul ne-a oferit programe individuale pentru a lucra acasă cât putem, pentru că ne-au interzis să ieşim afară, pentru a ne proteja. Singurul motiv pentru a ieşi este acela de a merge la supermarket şi a ne cumpăra necesarul. Vom vedea ce se întâmplă şi cu campionatul (n.r. - Liga a 2-a). Nu am putut să plec la Atena, dar sincer nici nu vreau să risc sănătatea tuturor", a completat fotbalistul grec.

În încheiere, fotbalistul recunoaşte că, în aceste moment, meserie sa trece pe planul secund, iar cea mai importantă este sănătatea, a lui, a familiei, a tuturor.

"Ce se va întâmpla pe terenul de fotbal, pentru că este o parte importantă din viaţa noastră, vom vedea. Prin fotbal ne întreţinem familiile, însă acum sănătatea tuturor este primordială. Doresc multă putere tuturor. Urmaţi instrucţiunile experţilor - nu vă faceţi de cap şi totul va fi bine",  a conchis Simos Rrumbullaku.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare