Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un impresar străin face praf fotbalul românesc: ”Hagi se chinuie mult, dar n-a produs niciun fotbalist de top” / ”Tănase cade non-stop, nu-i plăteşte nimeni clauza”

Un impresar străin face praf fotbalul românesc: ”Hagi se chinuie mult, dar n-a produs niciun fotbalist de top” / ”Tănase cade non-stop, nu-i plăteşte nimeni clauza”

Fotbal intern

Comentarii

Zvonko Milojkovic, unul dintre impresarii străini care activează şi în România, a făcut praf fotbalul de la noi.

Zvonko Milojkovic este un impresar sârb care i-a adus în România, printre alţii, pe Vladimir Bozovic şi Bogdan Planic. De asemenea, a fost agentul lui Alex Creţu, dar relaţia dintre cei doi s-a rupt după ce mijlocaşul a decis să se transfere la FCSB, în ciuda faptului că Zvonko Milojkovic s-a opus categoric.

Zvonko Milojkovic a vorbit despre decăderea fotbalului românesc şi concluziile sale nu sunt dintre cele mai fericite.

Impresarul străin care face praf fotbalul românesc

Zvonko Milojkovic este un bun cunoscător al fotbalului românesc, iar impresiile sale nu sunt dintre cele mai bune. Impresarul spune că românii au greşit din start atunci când au ales să copieze modelele occidentale de academii, în loc să se inspire de la modele de succes din această parte a Europei.

În plus, Zvonko Milojkovic este de părere că jucătorii români nu sunt crescuţi conform regulilor impuse de fotbalul modern şi acesta este motivul pentru care în străinătate nu reuşesc să se adapteze:

”Am mai vorbit şi ţi-am zis care e diferenţa principală: la noi, fotbalul e război, la voi e balet. Jucătorii români sunt învăţaţi să cadă, să ceară faulturi. Când pleacă în străinătate au parte de un şoc, nu mai fluieră arbitrul, cad de pomană!

La noi a rămas aceeaşi şcoală ex-iugoslavă în fotbal, la voi nu mai există nicio şcoală. Am zis ex-Iugoslavia fiindcă se lucrează la fel la Partizan, la Steaua Roşie, la Dinamo Zagreb, în Slovenia, în Bosnia.

Voi, românii, anunţaţi „facem o academie ca la Ajax! Facem o academie ca la Bayern!”. Voi sunteţi olandezi? Sunteţi nemţi? Nu, sunteţi balcanici! În loc să vă uitaţi cine din Balcani are succes căutaţi să copiaţi popoare cu care nu împărtăşiţi aceeaşi cultură, acelaşi stil de fotbal!

Vlahovic a plecat de la Partizan pentru două milioane de euro, Milinkovici-Savic a mers la Genk pentru 800.000 de euro. Florin Tănase, golgeterul vostru, are o clauză de reziliere de trei milioane de euro şi nu plăteşte nimeni”, a declarat Zvonko Milojkovic într-un interviu pentru GSP.

Zvonko Milojkovic, despre principala problemă a lui Florin Tănase

Golgheterul FCSB-ului încearcă să se transfere în această iarnă, însă până acum niciun club n-a fost de acord să plătească acea clauză de reziliere de 3 milioane de euro.

Zvonko Milojkovic spune că principala problemă a lui Florin Tănase este că atacantul FCSB-ului este un fotbalist firav, care nu face faţă duelurilor fizice din fotbalul modern.

”(Chiar e ciudat că nu plăteşte nimeni) Ce ţi se pare ciudat? Tănase cade non-stop, la fiecare duel! Poţi să-l vinzi cu trei milioane, chiar cu mai mult, dacă păcăleşti pe careva. Dacă nu, n-ai cum să-l vinzi! Man nu joacă în Serie B! Mihăilă n-a făcut mai nimic nici el! Ţi-am zis, nu mai aveţi nicio şcoală”, a mai spus Zvonko Milojkovic.

Impresarul sârb nu este impresionat nici de academia lui Gică Hagi, cea mai mare şi modernă şi fotbalul românesc:

”Eu nu sunt nebun, nu susţin că Hagi nu munceşte! Se chinuie enorm cu clubul pe care-l are! Dar nu a produs niciun fotbalist de top în toţi anii aceştia! E realitatea”, a comentat Zvonko Milojkovic.

Afla mai multe despre: zvonko milojkovic 

viewscnt
Articole similare