Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un internaţional român de handbal s-a transferat la locul patru din Spania

Un internaţional român de handbal s-a transferat la locul patru din Spania

Handbal

Comentarii

Handbalistul Dan Emil Racoţea, component al naţionalei României, a părăsit clubul francez Chartres pentru gruparea spaniolă Bidasoa Irun, locul 4 în Liga Asobal, formaţie calificată în Liga Europeană, care înlocuieşte din sezonul viitor Cupa EHF.

Interul stânga, în vârstă de 25 de ani, a semnat un contract valabil doi ani.

Mare speranţă la handbalul mondial când evolua la Wisla Plock, Racoţea nu a reuşit să confirme la Veszprem, potrivit handnews.fr. Împrumutat la Chartres în acest sezon, el a marcat şapte goluri în primul său joc, înainte de înregistra statistici în scădere şi nu a mai apărut în tricoul lui Chartres din noiembrie, din cauza unor probleme la tendonul lui Achile. Operat la începutul lunii decembrie, românul ar fi trebuit să se întoarcă pe teren în martie, dar criza coronavirusului a blocat această revenire.

Pentru antrenorul lui Bidasoa, Jacobo Cuetara, transferul lui Racoţea este unul mare, fiind vorba de un "jucător extraordinar".

"Vorbim despre unul dintre cei mai de viitor jucători de pe continent. Este tânăr, cu un viitor deosebit, care a fost în echipe mari şi internaţional cu România", a declarat tehnicianul pentru site-ul clubului. La evaluarea caracteristicilor sale, antrenorul "galbenilor" a evidenţiat "o lansare externă deosebită, un fizic spectaculos pentru antropometria sa (înălţime de 2,02 metri şi 98 de kilograme) şi forţa lui". "Mai mult, el este capabil să se apere în diferite poziţii, în centru şi pe lateral, ceea ce ne oferă multe posibilităţi defensive şi de rotaţie", a adăugat Cuetara.

În România, Racoţea a jucat la Braşov şi la CSM Bucureşti.

Afla mai multe despre: racoteahandbal 

viewscnt
Articole similare