Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător pe care Becali l-a dat afară de la FCSB, ajutat de un star de la Manchester City: ”I-a spus impresarului că sunt un jucător bun”

Un jucător pe care Becali l-a dat afară de la FCSB, ajutat de un star de la Manchester City: ”I-a spus impresarului că sunt un jucător bun”galerie foto

FCSB

Comentarii

Un jucător dat afară de Gigi Becali de la FCSB a povestit cum a fost ajutat în carieră de un star de la Manchester City, pe care l-a avut coleg la Sheffield United. Aymen Tahar spune că fundaşul Kyle Walker l-a sprijinit într-un moment greu al carierei.

Aymen Tahar, fost mijlocaş la FCSB, a început fotbalul la Sheffield United, unde a avut însă o singură apariţie la seniori. Acolo l-a avut însă coleg pe Kyle Walker, al cărui traseu în carieră a fost mult mai spectaculos şi care în prezent joacă la Manchester City. În 2010, Tahar spune că era într-un moment greu al carierei, nu-şi găsea echipă, dar Kyle Walker i-a pus o vorbă bună la un agent care îi era prieten.

Cum l-a ajutat Kyle Walker în carieră pe Aymen Tahar

Într-un interviu pentru The Guardian, Aymen Tahar a povestit că a avut mari probleme în anul 2010, când şi-a terminat contractul cu Sheffield United. A tot încercat să-şi caute o echipă, însă a fost respins de Qarabag, Al-Nasr şi Rizespor. Disperat, a semnat cu amatorii de la Staveley MW, pentru a nu-şi pierde forma. În paralel, a studiat criminalistica la Sheffield Hallam University.

Într-o zi, Tahar s-a întâlnit cu Walker, care în acel an se transferase la Tottenham. Fostul mijlocaş al FCSB-ului i-a povestit situaţia în care a ajuns şi fundaşul englez i-a sărit imediat în ajutor:

”Am dat peste Kyle, al cărui prieten, Dom, a început să lucreze ca agent şi i-a spus acestuia: ”Acest copil este bun, îl poţi ajuta să-şi găsească o echipă?” M-a invitat (n.r. impresarul) la un trial în Londra. Mă gândeam că este o pierdere de timp, dar cel mai bun prieten al meu, Kyle Naughton (n.r. au fost colegi la Sheffield United), era la Tottenham în acea perioadă şi mi-a spus să merg, că pot să stau la el. Am mers la trial, era foarte frig...”, a povestit Aymen Tahar pentru The Guardian.

Ulterior, Aymen Tahar s-a transferat la Gaz Metan şi apoi la FCSB

Acel trial a fost până la urmă un succes pentru el. Tahar s-a remarcat încă din primul minut, lucru pe care agentul respectiv i l-a transmis încă de la pauză. În urma acelui trial, Aymen Tahar a primit o ofertă de la Gaz Metan Mediaş, care i-a propus un contract pe patru ani. Evoluţiile bune reuşite la Mediaş i-au adus transferul la FCSB în vara lui 2015.

Însă Gigi Becali l-a criticat după doar câteva meciuri şi a decis după numai 6 luni să renunţe la el: ”N-ai unde să-l foloseşti. N-are unde să joace. Mirel Rădoi (n.r. antrenorul de atunci al FCSB-ului) a spus că organizează bine jocul, dar eu am pretenţiile mele. Am vorbit să-i dam drumul liber, să se ducă undeva să joace”, spunea Gigi Becali în 2015.

În ianuarie 2016 a fost împrumutat la Boavista Porto şi în vara aceluiaşi an a fost declarat liber de contract. S-a transferat apoi la Sagan Tosu (Japonia), a revenit la Gaz Metan, din nou Boavista şi, în vara lui 2019, s-a transferat la Panetolikos (Grecia), unde joacă şi în prezent.

Afla mai multe despre: aymen tahar 

viewscnt
Articole similare