Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător străin vorbeşte la superlativ de fotbalul românesc, chiar şi după plecare. "O experienţă care m-a ajutat să cresc ca om, dar şi profesional"

Un jucător străin vorbeşte la superlativ de fotbalul românesc, chiar şi după plecare. "O experienţă care m-a ajutat să cresc ca om, dar şi profesional"

Fotbal

Comentarii

Lorenzo Paramatti nu este un nume extrem de sonor în fotbalul românesc, însă italianul în vârstă de 25 de ani a jucat şase luni în Liga a ll-a, pentru Poli Timişoara. După plecare, fundaşul central a avut doar cuvinte de laudă la adresa fotbalului din România.

Lorenzo Paramatti a ajuns la Poli Timişoara în iarna anului 2019 şi a jucat timp de şase luni. În tot acest timp, a strâns 15 prezenţe în tricoul alb-violet şi a fost unul dintre ceimai apreciaţi jucători de pe Bega. Şase luni nu şi-a găsit de lucru, iar în această iarnă s-a întos în Italia şi a semnat cu Rimini, formaţie care ocupă ultimul loc în Serie C.

Jucătorul crescut la Internazionale Milano a acordat un interviu celor de la TuttoMercatoWeb, în care povesteşte cum a decurs ultima perioadă din cariera sa, dar şi ce a trăit în România, la ultima echipă la care a fost legitimat, Poli Timişoara. Obişnuiţi cu declaraţiile pline de amărăciune ale fotbaliştilor străini care părăsesc România, Paramatti a ieşit din tipar. Surprinzător, acesta a descris aventura sa din Timişoara în termeni pozitivi, ca fiind o experienţă pe care toţi fotbaliştii ar trebui să o încerce.

"Am ajuns la Timişoara în ianuarie, imediat după ce am terminat contractul cu Gubbio, şi m-am alăturat echipei în cantonamentul din Turcia. A fost o experienţă frumoasă, care m-a ajutat să cresc ca om şi profesional. Am avut oportunitatea de a cunoaşte un altfel de fotbal, care mi-a deschis noi orizonturi. În plus, am avut ocazia de a înfrunta şi câteva formaţii din prima ligă a României. Atunci, toată lumea din oraş mă iubea, am cunoscut o cultură diferită care m-a făcut mai bogat. Cred că trebuie încercată o aventura ca aceasta, cu stimulii potriviţi şi cu mintea deschisă", a spus Lorenzo Paramatii, pentru TuttoMercatoWeb.

Lorenzo Paramatti, jucător de 1 milion de euro

Lorenzo Paramatti era un fotbalist obişnuit cu naţionalele de juniori ale Italiei, unde a şi apucat să joace: la U16, U17 şi U18. În 2014, făcea parte din lotul formaţiei de Serie A, Bologna, care plătea celor de la Inter Milano 1 milion de euro în schimbul său. Urmau trei împrumuturi la Siena, Messina şi Santarcangelo, însă în niciuna dintre ocazii nu a impresionat. În 2017, rămânea liber de contract şi seman cu Gubbio. După un singur sezon a fost împrumutat la Pro Piacenza, s-a întors la Gubbio, în vara lui 2018, iar în iarna lui 2019 pleca din nou liber de contract, de data aceasta la Poli Timişoara, în Liga a 2-a.

Afla mai multe despre: fotbalparamatti 

viewscnt
Articole similare