Experiențe împreună.
You are here:

Un judecător i-ar fi cerut lui Becali mită de 2 mil. $ să-l ajute să preia Steaua. Declaraţii incendiare la Înalta Curte de la Londra

Un judecător i-ar fi cerut lui Becali mită de 2 mil. $ să-l ajute să preia Steaua. Declaraţii incendiare la Înalta Curte de la Londra

Diverse

Comentarii

Apelul depus de omul de afaceri Puiu Popoviciu la Înalta Curte de la Londra împotriva deciziei de extrădare în România a adus şi câteva declaraţii incendiare despre Gigi Becali. Patronul FCSB ar fi avut o relaţie strânsă de prietenie cu judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu şi magistratul i-ar fi solicitat o mită de 2 milioane de euro pentru a-l ajuta să preia Steaua.

În august 2017, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, pentru preluarea ilegală a unor terenuri din Băneasa. În primă instanţă, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa.

În primă fază, o curte inferioară de la Londra a decis extrădarea omul de afaceri român, dar Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor a admis apelul împotriva acelei decizii. În timpul audierii, mai mulţi martori ai lui Puiu Popoviciu au făcut câteva declaraţii incendiare despre Gigi Becali, cel care ar fi avut o relaţie de prietenie cu judecătorul care l-a condamnat în primă fază pe Puiu Popoviciu.

Printre altele, patronul FCSB a fost acuzat că a dat mită de 200.000 de euro pentru a scăpat în 2013 de închisoare. Însă acelaşi judecător este acuzat că i-a solicitat lui Gigi Becali o mită de 2 milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Declaraţii incendiare la Înalta Curtea de la Londra. Un judecător i-ar fi cerut mită lui Becali pentru a-l ajuta să preia Steaua

Potrivit g4media.ro, pentru a scăpa de extrădare, Puiu Popoviciu a încercat să demonstreze legăturile suspecte pe care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le avea cu Gigi Becali, dar şi cu alţi oameni de afaceri. Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este judecătorul care l-a condamnat în primă instanţă pe Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa.

În faţa magistraţilor de la Înalta Curte de la Londra, Puiu Popoviciu a argumentat faptul că n-ar trebui extrădat, deoarece în România nu a avut parte de un proces echitabil. Mai departe, omul de afaceri a argumentat că cel care a decis să-l condamne la 9 ani de închisoare a fost judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cel care avea o strânsă relaţie de prietenie cu Gigi Becali.

Patronul FCSB este considerat un rival al lui Puiu Popoviciu şi ar fi fost astfel un act de răzbunare. De altfel, Gigi Becali a fost cel mai important martor în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Puiu Popoviciu l-a adus drept martor pe avocatul Ionuţ Veniamin Dojana. Potrivit g4media.ro, acesta a mărturisit că, în anii '90, a lucrat pentru  Florea Pîrvu, patronul Autovit. Florea Pîrvu ar fi fost în relaţii de prietenie atât cu Gigi Becali, cât şi cu judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran.

Ionuţ Veniamin Dojana a susţinut în faţa instanţei de la Londra că Gigi Becali, Corneliu Tudoran şi Florea Pîrvu jucau des jocuri de noroc într-un bar de lângă Autovit. În plus, relaţiile dintre Gigi Becali şi judecătorul Corneliu Tudoran ar fi implicat şi unele cazuri de mită.

Aşa s-a ajuns la mărturisirea că judecătorul Corneliu Tudoran i-ar fi solicitat lui Gigi Becali o mită de 2 milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua, la începutul anilor 2000. Actualul patron al FCSB ar fi refuzat, pe motiv că suma este mult prea mare, dar până la urmă a reuşit să înregistreze marca Steaua. Pe care a pierdut-o însă în decembrie 2014, printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte.

Acelaşi avocat a susţinut în faţa magistraţilor de la Londra că, în 2013, Gigi Becali i-ar fi oferit lui Corneliu Tudoran o mită de 200.000 de euro pentru a-l ajuta să iasă din închisoare. Drept urmare, în baza relaţiilor strânse dintre Gigi Becali şi Corneliu Ion-Tudoran, judecătorul ar fi decis să-l condamne la 9 ani de închisoare pe Puiu Popiviciu, rivalul patronului FCSB.

Lordul judecător Holroyde, cel care a admis apelul împotriva extrădării lui Puiu Popoviciu în România, a afirmat la final că nu va ţine cont de toate aceste mărturii, deoarece sunt ”din auzite”. Totuşi, acesta a acceptat o parte din declaraţiile date de martori şi a decis să admită apelul făcut de Puiu Popoviciu împotriva deciziei de extrădare.

Sursa: g4media.ro.

viewscnt
Articole similare
FC Barcelona, meci dramatic în Spania! Fără Messi, catalanii se chinuie în campionat