Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un meci absolut fenomenal s-a desfăşurat în NHL între Pittsburgh Penguins şi Montreal Canadiens

Un meci absolut fenomenal s-a desfăşurat în NHL între Pittsburgh Penguins şi Montreal Canadiens

Hochei pe gheață

Comentarii

Partida câştigată de campionii en-titre cu 5-3 a avut absolut de toate: goluri în superioritate şi inferioritate numerică, bătăi, două şuturi de penalitate (ambele ratate) şi accidentarea unui arbitru de linie, tăiat la mână de lama unei patine.

Dar victoria lui Pittsburgh va rămâne în istorie prin realizările lui Sidney Crosby: unul din cele mai frumoase goluri ale sezonului şi pasa decisivă cu numărul 700 a carierei sale.

În faţa propriilor suporteri, Penguins conduceau cu 2-0 pe finalul primei reprize şi nimic nu prevestea ce urma să se petreacă la PPG Paints Arena. Montreal, cea mai titrată echipă din istorie (24 de Cupe Stanley), ar fi fost eliminată matematic din cursa pentru playoff în cazul unei înfrângeri, iar canadienii au arătat un spirit de luptă remarcabil.

Trei goluri la rând şi avantaj pe tabelă pentru oaspeţi, până la momentul serii din NHL… golul cu care Crosby a egalat la 3 a fost unul de generic, cu pucul preluat din aer, ţinut pe lama crosei şi trimis pe backhand, tot din aer, în plasa porţii lui Carey Price.

În repriza a treia Penguins au mai marcat de două ori şi şi-au asigurat victoria, iar prin assist-ul de la golul de 5-3, Sidney Crosby a ajuns la o bornă istorică: 700 de pase decisive în carieră, locul 3 în topul jucătorilor în activitate. Pittsburgh s-a apropiat astfel la două puncte de primul loc în divizia Metropolitan, deţinut de marii rivali Washington Capitals.

Vineri dimineaţă, de la ora 01:00, Telekom Sport transmite în direct un alt meci cu implicaţii majore în lupta pentru calificarea în playoff-ul conferinţei de Est a NHL, Philadelphia Flyers – New York Rangers.

Afla mai multe despre: pittsburgh penguinsmontreal canadiensnhlhochei 

viewscnt
Articole similare