Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un medic din Wuhan a rupt tăcerea. Detalii despre primii pacienţi care s-au îmbolnăvit de coronavirus

Un medic din Wuhan a rupt tăcerea. Detalii despre primii pacienţi care s-au îmbolnăvit de coronavirus

Diverse

Comentarii

Doctorul Cao Bin, un medic care lucrează la Spitalul Jinyintan, din Wuhan, surprinde şi demontează ipoteza oficială prezentată de China, potrivit căreia coronavirusul a apărut în piaţa de fructe de mare.

Mapamondul a fost cuprins de pandemia de coronavirus, dar încă nu se ştie cum a apărut virusul COVID-19. Varianta oficială prezentată de China, potrivit căreia coronavirusul a apărut în piaţa de fructe de mare din Wuhan, este tot mai contestată şi are tot mai puţine argumente care să o susţină.
Ea este atacată inclusi din interiorul Chinei. Doctorul Cao Bin, medic la Spitalul Jinyintan din Wuhan, susţine că o bună parte din primii pacienţi din China nu au avut niciun fel de legătură cu piaţa de fructe de mare din Wuhan. Ceea ce înseamnă că alta ar fi fost sursa infecţiei cu coronavirus.
Acesta susţine că cel puţin 13 din primii 41 de chinezi infectaţi nu vreun contract cu piaţa de fructe de mare de Wuhan: ”Se pare că este destul de clar că piaţa de fructe de mare nu este singura origine a virusului”, a declarat doctorul Cao Bin.

Cum a apărut coronavirusul. Un expert susţine că ar fi putut scăpa din laborator

Richard Ebright, expert american în biosecuritate şi profesor la Institutul Waksman de Microbiologie al Universităţii Rutgers, susţine că nu există însă dovezi că acesta n-ar fi fost scăpat din laboratorul din Wuhan. Ebright spune că a văzut dovezi care arată că cercetătorii de la Institutul de Virusologie din Wuhan studiau coronavirusul cu o securitate de nivel 2, deşi s-ar fi impus nivelul 4. Nivelul 2 de securitate ”oferă doar protecţii minime împoriva infecţiei lucrătorilor din laborator”.
Cum a a apărut coronavirusul? Ebright spune că una dintre variante ar fi că lucrătorii din laborator s-au infectat
Mai departe, din cauza nivelului 2 de securitate, cercetătorii din laboratorul Wuhan ar fi fost infectaţi cu coronavirus: ”Colectarea virusului, cultura, izolarea sau infecţia animalelor ar reprezenta un risc substanţial de infecţie a unui lucrător din laborator, iar de la lucrătorul din laborator la public. Există o bază care exclude că virusul COVID-19 a fost creeat în laborator, dar nu există nicio bază care să excludă un accident de laborator”, mai spune Richard Ebright

Chinezii au dat vina pe SUA pentru apariţia coronavirusului

În urmă cu o lună, Zhao Lijian - purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei - a publicat pe Twitter un mesaj în care lasă de înţeles că virusul COVID-19 ar fi fost dezvoltat în SUA. Mai departe, ar fi fost adus în Wuhan de soldaţii SUA, în timpul Jocurilor Mondiale Militare. 
”Când a apărut pacientul zero în SUA? Câte persoane sunt infectate? Care sunt spitalele? Poate că armata SUA a adus epidemia la Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi-vă publice datele! SUA ne datorează o explicaţie”, a afirmat Zhao Lijian.
Potrivit lui Zhao Lijian, coronavirusul ar fi fost dezvoltat de armata SUA şi ar fi ajuns la Wuhan în timpul Jocurilor Mondiale Militare, unde au participat 9.603 de sportivi militari din 104 ţări. Dr. Zhong Nanshan, şeful Comisiei Naţionale de Sănătate din China, spune că unii sportivi au acuzat atuci ”o formă de pneumonie rară”. 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare