Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un ministru francez de origine română îndeamnă la mişcare fizică: "Altfel, într-o lună, cu toţii vom avea 20 de kg în plus"

Un ministru francez de origine română îndeamnă la mişcare fizică: "Altfel, într-o lună, cu toţii vom avea 20 de kg în plus"

Diverse

Comentarii

Roxana Mărăcineanu este la şefia Ministerului Sportului din Franţa din septembrie 2018. Într-o perioadă în care coronavirusul afectează puternic şi domeniul de care se ocupă, fosta campioană mondială de nataţie încearcă să găsească soluţii nu doar pentru sportivii de performanţă.

Mărăcineanu spune că izolarea la domiciliu nu exclude mişcarea fizică. Ministerul pe care îl conduce a încheiat acorduri cu aplicaţii specializate în întreţinere fizică, astfel încât acestea să fie accesibile gratuit. În plus, a anunţat că e aproape finalizat si un parteneriat cu postul public de televiziune din Hexagon. Programele speciale includ şi exercitii fizice în care  protagonişti vor fi mari sportivi francezi. 

''Fiecare trebuie să încerce să practice activităţi fizice acasă. Altfel, într-o lună, cu toţii vom avea 20 de kilograme în plus!'',  a declarat Mărăcineanu într-un interviu pentru Nice Matin.

Plecată împreună cu familia în Franţa în 1984, când avea doar 9 ani,  Roxana Mărăcineanu a făcut performanţă la nivel înalt. În 1998 devenea prima campioană mondială din istoria nataţiei din Hexagon. Doi ani mai târziu, la Sydney, aducea Franţei şi o medalie olimpică: argint în proba de 200 de metri spate. Mărăcineanu a ascultat atunci, pe podium, imnul României, medalia de aur fiind câştigată de Diana Mocanu.

Afla mai multe despre: roxana maracineanu 

viewscnt
Articole similare