Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnasta născută la Constanţa care va reprezenta Spania la Jocurile Olimpice: "A fugit dintr-o ţară aflată în pragul dezastrului"

Gimnasta născută la Constanţa care va reprezenta Spania la Jocurile Olimpice: "A fugit dintr-o ţară aflată în pragul dezastrului"galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Într-un moment în care gimnastica românească pare să aibă de suferit, Roxana Popa s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar va reprezenta Spania.

Numele Roxanei Popa probabil că nu vă spune mare lucru. Firesc, pe undeva, pentru că în urmă cu 16 ani, părinţii sportivei s-au mutat în Spania pentru a căuta o viaţă mai bună.

Cine este Roxana Popa, gimnasta pe care spaniolii o compară cu Nadia

Născută în 1997 la Constanţa, Roxana Popa este o sportivă de origine română, care a câştigat toate finalale naţionale ale Spaniei la care a participat, dar pentru că nu avea încă cetăţenia spaniolă acum aproape 10 ani, nu a putut urca pe podium. Comparată de iberici cu Nadia Comăneci, Popa a trecut peste acel moment, precum şi peste numeroasele accidentări care au tras-o în jos şi a renăscut din propria-i cenuşă.

"Am avut o perioadă în care nu mă gândeam deloc la gimnastică pentru că abia puteam să merg. Nu puteam să sar, să alerg, nimic. Eram pe stradă şi genunchiul îmi pocnea" şi-a amintit sportiva pentru MARCA. La câteva luni distanţă de la Mondialele de la Stuttgart, Roxana a şi-a procurat biletele pentru Tokyo, iar cei de la flogymnastics.com i-au dedicat un amplu material în care Popa este descrisă la superlativ. „Nu-mi vine să cred că sunt aici. Abia în iulie am reuşit să fac un exerciţiu complet la sol de când m-am operat”

Povestea Roxanei începe la Constanţa, locul de naştere al unor legende ale gimnasticii româneşti precum Simona Amânar sau Cătălina Ponor.  În 2001, pe vremea când avea 4 ani, Roxana a început gimnastica, iar creşterea ei ca sportivă a fost naturală. "România este o ţară în care gimnastica pare sport naţional. Dar, în timp ce Roxana şi gimnastica ei erau perfecte, România era dominată de mizerie şi dezastru. În acest context, Popa şi mama ei au decis să se mute în Spania, iar patru ani mai târziu, Roxana era deja o stea în ascensiune a gimnasticii spaniole" scrie flogymnastics.com despre aventura Roxanei Popa.

Românca iese cu adevărat în evidenţă prin exerciţiile pe care le face la sol. "Dacă ai fost norocos şi ai avut ocazia să vezi personal, de la faţa locului, Campionatul Mondial de gimnastică, atunci nu aveai cum să nu remarci entuziasmul şi sprijinul din jurul Roxanei Popa, în timp ce sportiva îsi efectua exerciţiul la sol. A fost un spectacol de zile mari, asigurat de o melodie flamenco rock a Fraţilor Taalbi şi o coregrafie excepţională a unei sportive remarcabile" mai scrie sursa citată despre sportiva de origine română, care va reprezenta Spania la Jocurile Olimpice. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: roxana poparomânia 

viewscnt
Articole similare