Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nou investitor la Rapid. Mesaj războinic pentru rivalele din Liga a II-a: "Toate adunate nu fac cât jumătate din Rapid"

Un nou investitor la Rapid. Mesaj războinic pentru rivalele din Liga a II-a: "Toate adunate nu fac cât jumătate din Rapid"

Liga 2

Comentarii

Rapid se pregăteşte de cel mai intens sezon din istoria Ligii a 2-a. Deşi abia au promovat pe a doua scenă a fotbalului românesc şi deşi vor avea de luptat ca echipe ca U Cluj, Petrolul, FC Argeş, Concordia sau Farul, giuleştenii nici nu concep să piardă promovarea.

Rapid se construieşte, încet, dar sigur, într-un proiect extrem de viabil. Giuleştenii negociază acum intrarea unui nou acţionar, care să investească alături de Victor Angelescu. Negocierile au început în luna aprilie, însă noul investitor le-a transmis oficialilor giuleşteni că se va implica doar dacă echipa va promova. Obiectivul a fost îndeplinit, iar tratativele au intrat acum în linie dreaptă.

Angelescu deţine 40% din acţiunile clubului şi este în acest moment unic finanţator la Rapid.

"În curând, un alt acţionar destul de puternic va veni lângă noi. Tot ce ne-am dorit de la început a fost ca un grup de oameni puternici financiar şi care iubesc fotbalul, să poată să ducă clubul ăsta, alături de Pancu, cât mai sus. Obiectivul nostru pentru anul ăsta, clubul să devină un club foarte puternic şi foarte bine organizat", a anunţat Andrei Niculescu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Rapidului.

Chiar dacă se bucură de sprijinul fanilor, Rapid are în continuare probleme de identitate. Mai multe entităţi de suporteri au contestat dreptul echipei de a se folosi de palmares.

"Dacă vorbim tehnic despre ceea ce înseamnă palmares, trebuie să ştiţi că palmaresul nu este ceva ce poate fi tranzacţionat. Este recunoscut de forurile internaţionale în urma unor criterii. Noi facem toate demersurile legale, toate procedurile necesare pentru ca şi această problemă să fie lămurită la un moment dat. Există la momentul ăsta destule litigii pe rol, se vor finaliza şi fiecare îşi vede de drumul lui", a mai spus Niculescu.

"Suntem singurul club important de la noi care a trecut prin faliment şi care şi-a cumpărat siglă, culori, însemne, tot. Aşa cum s-a întâmplat cu Glasgow Rangers, Borussia Dortmund şi alte cluburi care au fost acolo şi sunt recunoscute. Noi am cumpărat printr-o procedură clară, legală, tot ce ţinea de vechiul Rapid. Dacă Rapidul domnului Copos, 20 şi ceva de ani a fost Rapid, înseamnă că şi noi suntem. Altfel, deja intrăm într-o polemică de la 1923 încoace.

La alte cluburi mari există probleme clare, există câte două echipe, nu au fost cumpărate, sunt încă în proceduri... la noi a fost ceva clar. Suma care a fost plătită, deşi poate ar fi trebuit să fie mai mare, dar suma care a fost plătită pentru Rapid... cred că toate celelalte branduri, U Cluj, Petrolul, Farul... adunate, nu fac jumătate din cât am dat noi pe brandul Rapid.", a completat principalul finanţator, Victor Angelescu.

Programul Rapidului în această vară
Giuleştenii vor disputa o partida amicală pe 22 iunie, adversarul urmând să fie stabilit în zileel următoare.

Pe 29 iunie, de la ora 11:00, Rapid are programată a doua partidă a verii, cu Concordia, pe arena din Chiajna.

Între 30 iunie şi 5 iulie va avea loc primul cantonament, la Cheile Grădiştei.

Între 8 şi 18 iulie, lotul pregătit de Daniel Pancu va fi în Turcia, pentru al doilea cantonament al verii.

După revenirea în ţară, Rapid va mai disputa un amical, pe 22 iulie, cu Hapoel Haifa.

Afla mai multe despre: investitorrapidscandalpalmares 

viewscnt
Articole similare