Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nou sistem competiţional în Liga 1? ”Sper că în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă”. Ce ar vrea Justin Ştefan

Un nou sistem competiţional în Liga 1? ”Sper că în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă”. Ce ar vrea Justin Ştefan

Superliga

Comentarii

Justin ştefan a discutat în mai multe rânduri despre o restructurare a Ligii 1, iar acum secretarul general al LPF a explicat cum ar funcţiona aceasta.

Justin Ştefan este de părere că un sistem competiţional cu 18 echipe ar fi mai benefic pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Secretarul general al LPF a explicat în ce îşi bazează opinia şi a dezvăluit că speră ca această tranziţie să poată fi efectuată cât mai curând.

În România, sistemul cu 18 echipe nu a mai fost folosit din sezonul 2014/2015, în timp ce sistemul cu play-off, play-out este în funcţiune din stagiunea 2015/2016. În acelaşi timp, de la introducerea noului sistem, Liga 1 a avut în alcăturie 14 echipe, crescute la 16 în 2019/2020.

Un nou sistem competiţional în Liga 1?

”Noi am avut încă de anul trecut o discuţie cu partenerul media referitoare la restructurarea Ligii I. În cadrul LPF părerile au fost împărţite. Spre exemplu, Gino Iorgulescu a spus că un număr de echipe mai restrâns e mai bun. Dar din punctul meu de vedere, revenirea la un moment dat la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie.

Însă e clar că în momentul actual televiziunile nu-şi doresc lucrul ăsta. Ele consideră că această formulă este destul de competitivă şi ne permite să avem interes atât în play-off, cât şi în play-out. Eu sper că în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe.

Cred că România are suprafaţa necesară pentru a avea 18 echipe în Liga I. Iar când ai 18 echipe bune, cu centre de copii şi juniori bune, şansele de revigorare a fotbalului românesc cresc.

Aşa că eu voi continua să dialoghez cu televiziunile pentru a le convinge la un moment dat să facem trecerea de la 16 la 18 echipe. Dar e clar că nu discutăm despre asta decât peste câteva sezoane”, a declarat Justin Ştefan, pentru Look Sport.

Afla mai multe despre: liga 1lpfjustin ştefanplay-off liga 1play-out liga 1 

viewscnt
Articole similare