Experiențe împreună.
You are here:

Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi ce simptome are

Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi ce simptome are

Diverse

Comentarii

China se confruntă în această perioadă cu o serie de cazuri de îmbolnăvire cu norovirus, cel mai cunoscut virus care provoacă gastroenterită. În provincia Sichuan a fost descoperit un focar cu peste 50 de copii infectaţi.

China se confruntă cu nou virus periculos, după pandemia de coronavirus, care a apărut în Wuhan. De această dată este vorba despre norovirus şi a fost descoperit un focar în provicina Sichuan, din sud-estul Chinei, unde peste 50 de copii au fost infectaţi.

Ce este norovirusul şi ce simptome are

Norovirusul este un virus foarte contagios care provoacă vărsături, diaree, stare de oboseală, greaţă, dureri musculare, dureri de cap şi febră, scrie astăzi publicaţia Marca. Potrivit sursei citate, gastroenterita şi inflamaţia stomacului cauzate de acest virus pot avea consecinţe grave la copii şi la persoanele vârstnice. 

Norovirusul se transmise foarte uşor, potrivit Centers for Disease Control and Prevention, din SUA. Specialiştii de aici au identificat trei modalităţi prin care virusul se poate transmite: prin contactul direct cu o persoană infectată, prin consumul de alimente sau apă contaminate sau prin atingerea suprafeţelor pe care se află deja virusul. 

Pentru prevenirea îmbolnăvirii cu norovirus, specialiştii recomandă spălarea des a mâinilor şi multă atenţie la alimentele care ar putea fi infectate. 

viewscnt
Articole similare
Metode rapide de dezghetare a parbrizului intr-o dimineata geroasa. Ce poti face cand te grabesti...