Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nume important din fotbalul românesc îi ia apărarea lui Burleanu, după ultima regulă impusă de FRF: ”De ce să nu încercăm?” | EXCLUSIV

Un nume important din fotbalul românesc îi ia apărarea lui Burleanu, după ultima regulă impusă de FRF: ”De ce să nu încercăm?” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

FRF a adoptat o regulă nouă în fotbalul românesc. În Superliga şi Liga 2, echipele trebuie să respecte regula 5+6, adică să aibă cel puţin cinci fotbalişti formaţi la nivel naţional pe teren, din sezonul 2024-2025 şi şase din 2025-2026. Jucătorii din diaspora sunt asimilaţi celor formaţi la nivel naţional.

Nicolae Dică este de acord cu ”regula 5+6”: ”Sunt mulţi străini fără valoare în România”

Invitat în studioul Orange Sport, fostul jucător al FCSB-ului a salutat iniţiativa Federaţiei Române de Fotbal şi a subliniat numărul mare de străini din Superligă, care nu au confirmat în România.

Silviu Tudor Samuilă: Dacă ai fi Dorinel Munteanu, pentru că Oţelul are foarte mulţi străini. Ce ai face? Renunţ la banii ăştia, sau iţi restructurezi locul? 

Nicolae Dică: Trebuie să spunem că au şase luni la dispoziţie, în care îţi poţi face o părere despre aceşi străini  Este posibil să rupi contracte, dar din punctul meu de vedere este o regulă foarte bună pentru fotbalul românesc. Sunt foarte mulţi jucători străini care nu au valoare. De ce să nu încercăm? Tu, dacă iţi faci o strategie bună, ai centrul de copii si juniori, poţi lua de 10, 20 de ori mai mult pe acei copii peste 10 ani.

Sancţiunile pentru cine nu respectă regula 5+6

Preşedintele FRF a vorbit şi despre sancţiunile de ordin financiar. Totuşi, banii nu vor ajunge la FRF, ci se vor duce spre primele trei cluburi care au respectat noua regulă din fotbalul românesc. 

"Concluzia e simplă, avem nevoie să intervenim rapid la nivelul primului eşalon, ca fotbalul să fie sustenabil. Trebuie să intervenim prin regulament. 

Când ai un regulament, trebuie să ai şi sancţiuni. În primă fază sancţiunile vor fi de ordin financiar şi vor fi legate de cuantumul plăţilor de solidaritate de la UEFA şi de fondurile guvernamentale, dacă acestea se vor debloca. Introducem şi sistemul de redistribuire, pentru că FRF nu vrea să facă bani din acest fond. Primele trei echipe la finalul campionatului Ligii 1 care au împlinit regula vor împărţi banii celor care nu au respectat regula", a încheiat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. 

 

Afla mai multe despre: andrei vochinfederaţia română de fotbalrăzvan burleanu 

viewscnt
Articole similare