Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un patron din Liga 1 ştie care va fi finala Cupei României. "Vrem să ajungem în Europa League. În finala cu FCSB, orice este posibil"

Un patron din Liga 1 ştie care va fi finala Cupei României. "Vrem să ajungem în Europa League. În finala cu FCSB, orice este posibil"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la OSK Sepsi, Laszlo Dioszegi, are planuri mari cu formaţia din Sfântu Gheorghe. Vrea Cupa României, participarea în Europa League şi o mare sărbătoare în inima Covasnei.

Sepsi Sfântu Gheorghe nu a reuşit să reediteze performanţa din sezonul trecut, atunci când a ajuns în play-off, însă nu sunt deloc motive de îngrijorare în Covasna. Patronul echipei, Laszlo Dioszegi are ambiţii şi planuri mari.

Prima decizie ţine de reluarea antrenamentelor, însă formaţia din Sfântu Gheorghe nu este decisă să sfideze Starea de Urgenţă, chiar dacă are planurile pregătite de pus în aplicare.

"Vrem să reluăm pregătirile vineri, dar până nu vom primi îndrumările dinspre LPF, planurile sunt în zadar. Încă aşteptăm ceva care să fie sigur, pentru că au existat mai multe date. Este în discuţie să reluăm pregătirile pe 15 mai, însă nu este sigur dacă se va relua campionatul în iunie, deoarece lucrurile se schimbă de la o zi la alta", a declarat Laszlo Dioszegi, pentru szekelyhon.ro.

În plus, Dioszegi începe să creadă că se exagerează mult cu impunerile speciale atribuite sportivilor, în contextul în care oamenii călătoresc şi muncesc în medii mult mai aglomerate, unde riscul de infectare pare mai mare, dar care nu impun asemenea reguli stricte.

"Trebuie să fim atenţi, dar simt că deja se exagerează. S-a demonstrat că un jucător a fost în contact cu alţi jucători în total un minut şi jumătate, pe toată durata partidei. Deci care sunt şansele să se răspândească virusul? De exemplu, oamenii muncesc împreună, călătoresc, de ce la fotbalişti se impun măsuri atât de drastice?. Am vorbit cu un hotel în apropiere, la 500 de metri, şi dacă este posibil, îi voi cantona acolo. Două luni de pauză este mult, le va fi dificil să se întoarcă în formă şi probabil se vor resimţi", a completat acesta.

Pandemia a prins toţi jucătorii străini de la Sepsi în România, iar aceştia sunt gata să reia antrenamentele, la primul semnal pozitiv. Chiar dacă fotbalul se va relua fără spectatori, Dioszegi mizează pe blocurile impunătoare ce înconjor arena, de unde suporterii se pot face auziţi.

"Lângă stadion sunt două blocuri de 10 etaje. Sunt sigur că se vor găsi câteva sute de oameni care se încurajeze echipa de acolo, şi sigur va fi un beneficiu pentru noi. Suntem singurul club din play-out care nu a umblat la salarii, a trimis jucătorii în şomaj tehnic sau concedii forţate", a mai spus Dioszegi.

Chiar dacă este în play-out, conducerea celor de la Sepsi şi-au depus dosarul de licenţiere pentru competiţiile europene, în speţă Europa League. Este calificată în faza semifinală a Cupei României, iar câştigarea competiţiei este obiectivul principal al restului de sezon.

"Sperăm să câştigăm Cupa României. De ce să nu putem învinge pe Iaşi sau Dinamo în semifinale, apoi în finală cu FCSB, orice este posibil", a completat finanţatorul covăsnenilor.

La Sfântu Gheorghe este aşteptată finalizarea construcţiei stadionului, la care se lucrează de ceva timp şi care se doreşte să fie adus la standarde europene. Este plănuită inaugurarea sa, cu mare fast, în primăvara anului 2011, înaintea Campionatului European.

"În viitor, va avea loc o sărbătoare imensă în oraş, deoarece stadionul este planificat să se termine când fotbalul va implini 100 de ani la Sfântu Gheorghe. Între timp, sper să ne calificăm în play-off sezonul următor şi să avem o triplă sărbătoare. Personal, vreau să aduc o echipă străină la Sfântu Gheorghe pentru un meci amical", a conchis Dioszegi, pentru szelekelyhon.ro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare