Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un politician britanic spune că Anglia ar putea boicota Cupa Mondială, după ce un fost spion a fost otrăvit în Salisbury. Ruşii, principalii suspecţi

Un politician britanic spune că Anglia ar putea boicota Cupa Mondială, după ce un fost spion a fost otrăvit în Salisbury. Ruşii, principalii suspecţi

Cupa Mondială

Comentarii

Cunoscutul politician Boris Johnson, secretar de stat în Afaceri Externe, pune sub semnul întrebării prezenţa naţionalei Angliei la Cupa Mondială din Rusia. Reacţia vine ca urmare a tentative de asasinat asupra lui Sergei Skripal, fost spion britanic în Rusia.

Sergei Skripal, un fost angajat MI6 - serviciul secret al Marii Britanii - a fost otrăvit cu o substanţă misteriosă şi se află internat în stare foarte gravă. De asemenea, şi fiica acestuia -  Yulia Skripal (33 de ani) - a fost contaminată cu aceeaşi substanţă şi este în stare critică. Imediat, britanicii şi-au îndreptat privirile spre Rusia. Se crede că tentativa de asasinat a fost pusă la cale de serviciile secrete din Rusia, pentru a se răzbuna pentru perioada în care Sergei Skripa a spionat în Rusia pentru MI6.

În vârstă de 66 de ani, Skripal a fost condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoare Marii Britanii. A fost eliberat în 2010, într-un schimb cu SUA, care a eliberat 10 agenţi secreţi ruşi. Ulterior însă, Skripal a demascat o serie de spioni ruşi aflaţi pe teritoriul Marii Britanii şi presa din Marea Britanie susţine că de aici i s-ar trage problemele.

Boris Johnson, secretar de stat în Afaceri Externe, cere ca autorii atacului să fie cât mai repede identificaţi şi traşi la răspundere, deoarece locuitorii din Marea Britanie trebuie protejaţi. Cunoscutul politician vrea şi sancţiuni, în cazul în care se dovedeşte că atacatorii au legături cu Moscova. Boris Johnson pune la îndoială inclusiv prezenţa naţionalei Angliei la Cupa Mondială din Rusia, deşi decizia ar trebui să vină pe linie sportivă:

”Nu ştim exact ce s-a întâmplat în Salisbury (n.r. locul în care Skripal a fost otrăvit), dar dacă este atât de rău cum pare, atunci este o altă crimă din multitudinea crimelor pe care le putem pune în cârca Rusiei. Cred că este dificil să vedem reprezentanta Marii Britanii la Cupa Mondială (n.r. dacă se confirmă suspiciunile)”, a declarat Boris Johnson.

Afla mai multe despre: boris johnsonangliacupa mondialarusia 2018 

viewscnt
Articole similare