Experiențe împreună.
You are here:

Un procuror din Turcia a cerut patru ani de închisoare pentru un baschetbalist din NBA. Care este motivul

Un procuror din Turcia a cerut patru ani de închisoare pentru un baschetbalist din NBA. Care este motivul

Baschet

Un procuror turc a cerut, miercuri, până la patru ani de închisoare împotriva lui Enes Kanter, jucătorul de la New York Knicks, pentru mesaje insultătoare la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează L'Equipe.

Parchetul din Istanbul a încheiat un act de acuzare în care cere între un an şi două luni de închisoare şi patru ani şi opt luni de închisoare împotriva lui Enes Kanter. Pivotul este acuzat de injurii contra statutului turc într-o serie de mesaje postate în 2016 pe Twitter. Kanter locuieşte în SUA şi va fi judecat în absenţă.

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc, care evolua atunci la Oklahoma City Thunder, acuzat de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Kanter, în vârstă de 25 de ani, este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus că este un "dictator" şi pe care l-a numit "Hitler-ul secolului nostru".

Baschetbalistul nu a putut intra la 20 mai în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a spus, după revenirea în SUA, că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol.

Comentarii
viewscnt