Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un român, alături de Robert Lewandowski în top 10 cei mai subapreciaţi fotbalişti din istorie: "Numele s-ar putea să nu vă fie familiar"

Un român, alături de Robert Lewandowski în top 10 cei mai subapreciaţi fotbalişti din istorie: "Numele s-ar putea să nu vă fie familiar"
Comentarii

Legendarul fundaş român Miodrag Belodedici, ajuns la 56 de ani, a fost inclus în topul celor mai subapreciaţi zece fotbalişti din istorie, alături de jucători ca Robert Lewandowski sau David Villa.

Publicaţia Football365 a întocmit o listă a celor mai subapreciaţi fotbalişti din istorie, iar printre ei se numără şi un român. Este vorba despre Miodrag Belodedici, care a scris istorie pentru Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. Belodedici se situează pe locul al optulea în top.

"Numele s-ar putea să nu vă fie familiar la prima vedere, dar realizările sunt cu adevărat impresionante. Miodrag Belodedici a câştigat opt titluri naţionale la rând şi patru eventuri cupă-campionat de-a lungul perioadelor petrecute la Steaua Bucureşti şi la Steaua Roşie Belgrad, în anii '80 şi începutul anilor '90, conducând România în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 şi ale Euro 2000.

A fost, de asemenea, unul dintre cei mai buni libero şi primul jucător care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite. Belodedici a jucat în toate cele 120 de minute ale finalelor din 1986 şi 1991 disputate de Steaua, respectiv Steaua Roşie în faţa unor echipe mult mai ofensive precum Barcelona şi Marseille, meciuri încheiate fără gol şi câştigate la lovituri de departajare. Fraz Beckenbauer şi Gaetano Scirea au ajutat la modernizarea şi popularizarea rolului stăpânit de Belodedici", scrie site-ul Football365.com.

Top 10 cei mai subapreciaţi fotbalişti din istorie:

  1. David Villa (Spania)
  2. Fernando Redondo (Argentina)
  3. Gerson (Brazilia)
  4. Steve McManaman (Anglia)
  5. Jimmy Greaves (Anglia) 
  6. Jimmy Floyd Hasselbaink (Olanda)
  7. Denis Irwin (Irlanda) 
  8. Miodrag Belodedici (România)
  9. Robert Lewandowski (Polonia)
  10. Robert Pires (Franţa)

Afla mai multe despre: belodedici 

viewscnt
Articole similare