Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un român crescut de Lazio a făcut carieră în Irlanda. Cine este Gabriel Sava şi de ce i se spune ”Buffon din România”

Un român crescut de Lazio a făcut carieră în Irlanda. Cine este Gabriel Sava şi de ce i se spune ”Buffon din România”galerie foto

Stranieri

Comentarii

Gabriel Sava a ajuns la 33 de ani şi bifează acum o nouă experienţă în cariera sa. A semnat cu nord irlandezii de la Warrenpoint Town

Gabriel Sava este un nume de care nu aţi auzit prea des. E român, născut în Bacău, pe 15 septembrie 1986, la câteva luni după ce Steaua punea mâna pe UEFA Champions League la Sevilla.

S-a apucat de fotbal în Italia, la Roma. A trecut cu brio de un trial la puternica formaţie Lazio Roma, acolo unde a şi rămas până în 2001. În acel an, invitat de nişte prieteni italieni să viziteze Dublin, Sava s-a lovit de oportunitatea carierei sale. Fratelui său i s-a propus un angajament de chef bucătar la un restaurant din Drogheda. Prilej pentru Gabriel Sava de a da probe la Albion Rovers.

Le-a trecut şi şi-a continuat cariera de junior acolo, în Irlanda. După ce a trecut pe la Drogheda United, Sava a semnat cu Bray Wanderers. Începuturile nu au fost uşoare pentru român, care abia în 2010 a prins un tricou de la titular la Monaghan United. A apărat tot ce a putut timp de un sezon, iar Drogheda United l-a adus înapoi. De această dată, ca titular. Timp ce 50 de meciuri, Gabi a impresionat şi irlandezii i-au spus ”Buffon de România”, pentru că într-un interviu acordat presei locale şi-a mărturisit afecţiunea pentru stilul de joc al portarului italian.

2014 a fost anul în care Dundalk, una dintre echipele foarte puternice ale Irlandei, l-a contactat pe Sava şi i-a propus un contract ferm. L-a acceptat, iar timp de patru sezoane a apărat pentru gruparea care avea să devină şi campioană în această ţară. S-a transferat în 2019 la Bray Wanderers, iar acum, în 2020 a acceptat provocarea nord irlandezilor de la Warrepoint Town, formaţie cu care a semnat  acum câteva zile: ”Sunt mândru că l-am transferat pe Gabriel. Experienţa sa ne va ajuta foarte mult. Este genul de jucător care ne va duce spre un alt nivel” a comentat antrenorul Barry Gray, după anunţarea transferului lui Gabriel Sava. ”Calitatea sa este indiscutabilă, iar faptul că şi-a dorit foarte mult să vină la noi, pentru acest proiect, este ceva ce m-a impresionat profund. Felul în care înţelege jocul şi importanţa sa în vestiarul echipei noastre ne vor ajuta să facem paşi rapizi spre performanţa dorită” a mai completat acesta.

  • 4 titluri de campion al Irlandei are Gabriel Sava cu Dundalk

  • 9 trofee a cucerit în fotbalul irlandez

  • 33 de ani a împlinit Gabriel Sava în octombrie

Afla mai multe despre: gabriel sava 

viewscnt
Articole similare