Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un sportiv român se retrage din activitate înaintea calificărilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Dragoste cu forţa nu se poate"

Un sportiv român se retrage din activitate înaintea calificărilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Dragoste cu forţa nu se poate"

Alte sporturi

Comentarii

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, 31 ani, cel mai valoros scrimer român al momentului, vicecampion olimpic cu echipa în 2012, a decis să facă cerere pentru renta viageră şi începând cu 1 ianuarie 2020 nu va mai participa la competiţii, ieşind astfel din lupta pentru un bilet la JO 2020 la care mai avea şanse de calificare la individual.

Accidentările din ultima perioadă la gleznă, care l-au împiedicat să revină la cel mai bun nivel al său şi uzura acumulată, l-au determinat să se oprească, pe ultima sută de metri a calificărilor pentru Jocurile Olimpice din 2020. Ultima lui competiţie a fost Cupa României la sabie, de la începutul lunii decembrie, în care s-a clasat pe primul loc, după ce l-a învins în finală pe Răzvan Ursachi, unul dintre tinerii de mare perspectivă.

''Din păcate, acum câteva zile Dolniceanu a făcut cerere pentru renta viageră şi atunci cu 1 ianuarie 2020 nu va mai participa la competiţii. Mi-a spus că nu mai poate continua psihic această calificare şi din cauza unei uzuri care îşi spune cuvântul. Aş fi dorit să-şi încheie cariera la olimpiadă, dar dragoste cu forţa nu se poate'', a declarat Marius Florea, preşedintele FR de Scrimă, pentru Agerpres.

Sabrerul ieşean a câştigat aurul mondial cu echipa la 22 ani, în 2009, primul titlu mondial din istorie pentru echipa de sabie a României, iar la 25 ani cucerea argintul olimpic la Londra, alături de Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir şi Alexandru Siriţeanu. După retragerea colegilor săi, Dolniceanu a devenit liderul noii echipe de sabie, printre care se numără Alin Badea, Ciprian Gălăţeanu sau Iulian Teodosiu. Tiberiu mai are în palmares trei medalii de bronz mondiale şi un aur european la individual. La JO 2016, el s-a clasat al cincilea la individual, la o ediţie care nu a cuprins şi proba de sabie pe echipe. 

Afla mai multe despre: scrima 

viewscnt
Articole similare