Experiențe împreună.
You are here:

Un sportiv, suspendat 10 ani din activitate pentru ce a făcut la Jocurile Olimpice. Faptă şi declaraţii controversate

Un sportiv, suspendat 10 ani din activitate pentru ce a făcut la Jocurile Olimpice. Faptă şi declaraţii controversate

Jocurile olimpice

Comentarii

Judoka algerian Fethi Nourine, care s-a retras de la Jocurile Oliimpice după tragerea la sorţi care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, a fost suspendat 10 ani de Federaţia Internaţională de Judo.

Judoka din Algeria care s-a retras de la JO pentru a nu înfrunta un israelian, suspendat 10 ani

De asemenea, forul internaţional l-a suspendat 10 ani şi pe antrenorul sportivului. Cei doi sunt interzişi de la toate evenimentele şi activităţile IJF până la 23 iulie 2031. Ei vor putea face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

La 23 iulie, Fethi Nourine a decis să se retragă din competiţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a nu fi nevoit să înfrunte un adversar israelian pe partea sa de tablou. Nourine (-73 kg) urma să-l aibă ca adversar mai întâi pe sudanezul Mohames Abdalrasool, iar apoi, în caz de victorie, pe israelianul Tohar Butbul.

Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiţie din această cauză. El a procedat la fel şi la Mondialele din 2019. 

La momentul retragerii, el declarase: "Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de ‘entitate sionistă’. Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru. Mă bucur că am înfuriat ‘entitatea sionistă’ şi că am primit mesaje de susţinere din lumea arabă. Această decizie mă onorează şi onorează statul algerian, pentru că preşedintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că nu binecuvântăm normalizarea (relaţiei cu Israel) şi că susţinem cauza palestiniană”.

viewscnt
Articole similare
Fanii Simonei Halep au luat foc și-l consideră vinovat pe soțul tenismenei pentru...