Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un stadion cu 30.000 de locuri se construieşte în România! Oraşul cu tradiţie în fotbal care va beneficia de noua arenă FOTO

Un stadion cu 30.000 de locuri se construieşte în România! Oraşul cu tradiţie în fotbal care va beneficia de noua arenă FOTOgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Timişoara va avea un nou stadion, unul modern, care va fi construit pe locul actualei arene "Dan Păltinişanu". Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri şi ar urma să fie gata peste patru ani.

Stadion nou la Timişoara. Detaliile arenei

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat apariţia construcţiei în Timişoara. Astfel, oraşul de pe Bega va intra pe harta fotbalului românesc cu un stadion modern, care va putea să organizeze meciuri ale naţionalei României, dar şi partide europene. 

Astfel, noua arenă va fi construită fără pistă de atletism pe locaţia actualei arene, iar investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA. Pe noua arenă se vor putea organiza evenimente din 2025. 

"Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timişoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locaţia actualei arene. 

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilităţi - cost. Ataşat vedeţi randarea acesteia.

Investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Judeţean intrând o cofinanţare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât şi neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul naţional.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului.

Investiţia va fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii, arena urmând a fi predată în patrimoniul judeţului", a anuinţat Alin Nica pe Facebook. 

ASU Poli Timişoara, Ripensia Timişoara şi ACS Poli Timişoara sunt echipele care ar putea juca pe noua arenă. 

În această vară, un nou stadion va fi inaugurat în Liga 1. Sepsi aşteaptă să se mute în noua "casă" de la Sfântu Gheorghe. Laszlo Dioszegi se aşteaptă ca echipa să dispute câteva meciuri din preliminariile Conference League pe arena nouă. 

 

Afla mai multe despre: stadion timisoarastadion nou timisoaraasu poli timisoararipensia timisoara 

viewscnt
Articole similare