Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un stadion cum n-a mai văzut România. ”Ţineţi-vă tare, am semnat contractul”. În ce oraş va fi construit şi câte locuri va avea

Un stadion cum n-a mai văzut România. ”Ţineţi-vă tare, am semnat contractul”. În ce oraş va fi construit şi câte locuri va avea

Fotbal intern

Comentarii

Un stadion nou ar urma să fie construit în Timişoara, într-un proiect diferit faţă de ”noul Dan Păltinişanu”. Este vorba despre o arenă despre o arenă de 15.000 de locuri, pe structură metalică.

Timişoara a rămas în urmă cu infrastructura sportivă, însă primarul Nicolae Robu primite că lucrurile se vor schimba. Edilul oraşului de pe Bega a anunţat că s-a semnat contractul pentru un studiu de fezabilitate pentru o arenă cu 15.000 de locuri, care va îndeplini condiţiile UEFA 4. 
”Ţineţi-vă tare! Vă spun ceva despre care nu am vorbit intenţionat până acum, nu pentru că mi-a scăpat. Avem contract semnat în urma unei licitaţii pentru studiul de fezabilitate, pentru construire stadion pe structură metalică strada Calea Buziaşului. E alt proiect decât cel envizajat să fie stadion de rugby, dar despre care eu am spus că va servi şi alte sporturi, pentru că stăm foarte prost la capitolul stadione”, a anunţat Nicolae Robu, citat de Liga2.ro.
Pe lângă arena promisă de Nicolae Robu, în Timişoara ar urma să fie reconstruit şi stadionul ”Dan Păltinişanu”, proiect care va fi finanţat de Compania Naţională de Investiţii. 

Noul stadion din Timişoara va fi ridicat pe structură metalică

Arena promisă de Nicolae Robu va folosi o tehnologie care n-a mai fost utilizată până acum, pentru stadioanele noi. Arena va fi ridicată pe structură metalică, ceea ce înseamnă că durata de execuţie, dar şi costurile ar urma să fie mult mai mici. Nicolae Robu spune că ar urma să fie gata spre finalul anului 2021.  
”Ne-a venit contractul semnat de câştigător, mai trebuie mici formalităţi. Ne înţelegem cât de curând, e ochestiune de zile, poate maximum săptămâna viitoare, se va da ordinul de începere a lucrărilor. Sper să fie finalizat pe parcursului anului 2021. O să vedem după ce studiul de fezabilitate e gata, ce va spune proiectantul. Din informaţiile pe care le am, construcţia merge mult mai rapid decât cea clasică”, a mai spus Robu.
 
Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: nicolae robu 

viewscnt
Articole similare