Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un stadion de 10 milioane de euro nu poate fi omologat de LPF, deşi doar ce a fost inaugurat: ”Ne-au spusă să găsim o altă variantă”

Un stadion de 10 milioane de euro nu poate fi omologat de LPF, deşi doar ce a fost inaugurat: ”Ne-au spusă să găsim o altă variantă”galerie foto

Superliga

Comentarii

Un stadion care a costat 10 milioane milioane de euro nu poate fi omologat de LPF, deoarece nu are instalaţie de încălzire.

În ultimii ani, peisajul sportiv din România a devenit tot mai modern, odată cu reconstrucţia sau modernizarea unor arene. Fotbalul a fost principalul beneficiar, dar s-a lucrat şi la infrastructura pentru celelalte sporturi.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Unul dintre oraşele care au beneficiat de arene moderne este Craiova, unde s-a construit atât un nou stadion pentru echipa de fotbal, cât şi unul pentru atletism.

O astfel de arenă a costat 10 milioane de euro, însă nu are instalaţie de încălzire şi astfel nu poate fi omologat de FRF.

Stadionul de 10 milioane de euro care nu are instalaţie de încălzire. LPF refuză să-l omologheze

La jumătatea lunii octombrie, noul stadion din Bănie va fi închis pentru înlocuirea gazonului. Drept urmare, Universitatea Craiova şi FC U Craiova sunt nevoit să-şi caute alte stadioane pentru cel puţin o lună.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, susţine că a propus la LPF ca cele două echipe să se mute pe stadionul de atletism, care se află în apropiere de arena centrală.

Noul stadion de atletism din Craiova a fost inaugurat în urmă cu un an, are 5.000 de locuri şi a construcţia lui a costat 10 milioane de euro.

Însă Lia Olguţa Vasilescu susţine că LPF nu poate omologa acest stadion pentru meciurile de fotbal, deoarece nu are instalaţie de încălzire.

”Eu am încercat la Ligă, zilele trecute am făcut demersuri la LPF, ca să putem să mutăm temporar, cele două echipe să poată să joace pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare.

Dar cei de la Ligă au spus că este mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe cele două stadioane aproapie, fie că este vorba despre cel de la Târgu Jiu, fie că este vorba de cel de la Severin, pentru că va fi foarte greu să omologheze acest stadion.

Va fi perioada de iarnă şi acest stadion nu are încălzire sub gazon şi este una dintre condiţiile pentru omologare. Eu am propus această variantă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Stadionul de atletism din Craiova a costat 10 milioane de euro, are 5.000 de locuri şi poate găzdui inclusiv meciuri de fotbal. Însă, cum instalaţia de încălzire a gazonului nu este o necesitate pentru competiţiile de atletism, această investiţie nu a mai fost făcută.

În schimb, arena este de categoria III IAAF, ceea ce înseamnă că poate găzdui inclusiv competiţii internaţionale de atletism.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: craiova 

viewscnt
Articole similare