Experiențe împreună.
You are here:

Un stadion legendar va fi demolat şi în locul lui va fi ridicată o arenă ultramodernă pentru România, de 20 de milioane de euro. FOTO

Un stadion legendar va fi demolat şi în locul lui va fi ridicată o arenă ultramodernă pentru România, de 20 de milioane de euro. FOTOgalerie foto

Special

Comentarii

Un stadion legendar pentru fotbalul românesc va fi demolat şi pe locul pe care se află va fi construită o arenă ultramodernă, multifuncţională, care va avea în jur de 4.000 de locuri.

Stadionul ”Tineretului”, din Craiova, a rămas în istorie, printre altele, drept prima arenă pe care a jucat Ştiinţa. Stadionul este o legendă a sportului românesc, însă va lăsa locul unei arene moderne, în care vor fi investite în jur de 20 de milioane de euro.

Aici ar urma să fie construită o arenă multifuncţionată de 4.000 de locuri, care ar trebui să ofere condiţii de găzduire pentru competiţii precum scrimă, box, lupte, handbal, baschet, volei sau altetism.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Un stadion legendar va fi demolat. În locul său va fi ridicată o arenă de 20 de milioane de euro

Stadionul ”Tineretului” a fost prima ”casă” a Universităţii Craiova. Ştiinţa a jucat aici de la înfiinţare, adică din 1948, până în în 1967, când s-a mutat pe stadionul ”Central”, pe care acum se află noul ”Ion Oblemenco”.

Arena are o bogată istorie în spate, însă în ultimii ani a ajuns o ruină, din cauza disputelor politice locale. Acum, aici ar urma să răsară o nouă arenă multifuncţională, de 4.000 de locuri, care va costa aproximativ 20 de milioane de euro.

Pentru acest an există bani doar pentru studiul de fezabilitate, un milion de lei, însă noua arenă a fost inclusă în Lista de Sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. Ceea ce înseamnă că noua arenă va fi finanţată prin CNI. La o primă estimare, valoarea investiţie va fi de aproximativ 20 de milioane de euro.

Potrivit gds.ro, noua arenă va fi multifuncţională şi va putea găzdui competiţii de box, tenis de masă, tenis de câmp, handbal, judo, gimnstică, scrimă, haltere, baschet, volei etc. Complexul va avea şi o parcare subterană, dar şi o zonă de agrement. Terenul pe care se află stadionul a fost în ultimii 15 ani în administrarea MTS, însă acum a fost cedat către Consiliul Judeţean Dolj.

Stadionul ”Tineretului” a fost inaugurat în prezenţa regelui Carol al II-lea

Arena din Craiova este o adevărată legendă pentru România şi pentru sportul de la noi. Stadionul ”Tineretului” a fost inaugurat în 1933, după ce lucrările au durat aproximativ 11 ani. Principala problemă a constructorilor a fost faptul că arena a fost ridicată pe un teren mocirlos.

Inclusiv regele Carol al II-lea s-a implicat în ridicarea acestui stadion, motiv pentru care i-a dat şi numele. După inaugurare, în acest complex sportiv se puteau desfăşura competiţii de fotbal, de atletism, meciuri de volei sau de tenis.

Aici şi-a disputat şi Ştiinţa partidele de acasă, începând cu anul 1948, când s-a înfiinţat. Ulterior, în 1967, Universitatea Craiova s-a mutat pe stadionul ”Central”, la aproximativ 500 de metri distanţă, unde acum se află noul ”Ion Oblemenco”.

viewscnt
Articole similare