Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un tânăr fotbalist român are ambiţii măreţe . "Visul meu este să ajung în primii cinci jucători din lume". Prima oprire - Premier League

Un tânăr fotbalist român are ambiţii măreţe . "Visul meu este să ajung în primii cinci jucători din lume". Prima oprire - Premier League

Fotbal

Comentarii

Internaţionalul român de tineret, Alexandru-Mihai Dobre (21 de ani) este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din academia celor de la Bournemouth şi pare doar o chestiune de timp până acesta va debuta în Premier League. Visul său este să ajungă în primii cinci jucători din lume.

În urmă cu o lună, Alex Dobre a intrat pe parcursul meciului din Cupa Angliei, pe care Bournemouth l-a câştigat împotriva celor de la Luton, scor 4-0. Au fost cele mai fericite 10 minute din viaţa sa, însă momentul nu a făcut decât să-l motiveze să-şi dorească mai mult de la cariera sa.

Antrenorul Eddie Howe a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului român, de care a spus că este este extrem de ambiţios şi muncitor, iar minutele cu Luton au fost doar o recompensă pentru eforturile depuse. La rândul său, Alex Dobre i-a întors cuvintele frumoase tehnicianului său şi a recunoscut care sunt ţelurile sale, pe termen scurt şi lung.

"Putem spune că am obiectivele în cap, însă antrenorul Eddie Howe mi-a spus că trebuie să fac lucrurile pas cu pas. Pentru că, de exemplu, cel mai mare vis al meu este să ajung în primii cinci jucători din lume. Dar pentru a fi acolo, trebuie să iau totul pas cu pas. Şi asta fac, ascult sfaturile lui. Este un manager foarte bun care lucrează cu jucătorii tineri. Sunt foarte fericit că am un manager ca el să mă înveţe aceste lucruri, cum ar fi jocul cu mingea, dar şi fără minge, lucruri despre mentalitate: cum trebuie să gândesc, cum trebuie să lucrez, nu doar pe teren ci şi în public. Este foarte plăcut, iubesc un astfel de manager, în special pe Eddie", a declarat Dobre, pentru presa din Anglia.

Eddie Howe a dezvăluit pentru Daily Echo faptul că Dobre a refuzat să meargă împrumut la o echipă unde să joace, dar inferioară din multe aspecte, şi a rămas să lupte pentru locul său de titular la Bournemouth.

"După debutul meu în Cupa Angliei, după ce partida s-a terminat şi am părăsit vestiarul, am primit o mulţime de mesaje şi o mulţime de televiziuni au încercar să mă contacteze pentru interviuri şi chestii de genul acesta. Este plăcut când oamenii apreciază munca ta şi îţi dă satisfacţie, deoarece ai muncit foarte mult, iar antrenorul antrenorul ţi-a dat o şansă şi ştii că le-a plăcut ceea ce ai făcut. Mai ales copiii, fanii. Ei îmi spun: <<vrem să vedem mai multe trucuri>>. Adoră să vadă jucători care-i ridică în picioare la meciui. Cam asta îmi place şi mie să fac", a completat Alexandru Dobre.

În Premier League, Bournemouth este pe locul 19, cu 20 de puncte. Alex Dobre s-a aflat de două ori pe bancă în cele 21 etape disputate în cel mai puternic campionat din lume: cu Chelsea (1-0) şi West Ham (0-4).

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare