Experiențe împreună.
You are here:

Un virusolog german, veste rea: "Sunt convins că vom putea începe meciurile abia din 2021"

Un virusolog german, veste rea: "Sunt convins că vom putea începe meciurile abia din 2021"

Diverse

Comentarii

Jonas Schmidt-Chanasit, virusolog la Institutul Bernhard Nocht de Hamburg, este de părere că fotbalul nu se poate relua în acest an, informează marca.com.

Ce ar ascunde forurile în legătură cu COVID-19

"Nu este realist să fie terminat sezonul când vedem situaţia din Europa şi ce va trebui să mai înfruntăm. Şi chiar dacă nu suntem afectaţi grav, asta nu înseamnă că fotbalul s-ar putea relua. Pentru că asta ar putea înrăutăţi din nou situaţia. Nu cred că putem începe să vorbim despre meciuri jucate în aprilie. Nici cu porţile închise, pentru că există posibilitatea ca oamenii să se strângă în casele lor să se uite la meciuri. Sunt convins că vom putea începe meciurile abia anul viitor", a declarat el, într-un interviu acordat postului NRD.

Toate campionate de fotbal din Europa, mai puţin cel din Belarus, sunt oprite din cauza pandemiei de coronavirus, însă federaţiile şi ligile spersă să reia meciurile în mai.

Florin Prunea anunţă falimentul în Liga 1: "Puţine cluburi îşi pot continua activitatea. Trei! Restul? Lacătul, inchise, din păcate!"

Fotbalul din România ar putea serios de suferit. Preşedintele lui Dinamo, Florin Prunea, nu vede cu ochi buni situaţia fotbalului românesc, dacă se va prelungi criza provocată de virusul Covid-19.

Dinamovistul crede că situaţia se va agrava in viitorul apropiat: "Îmi doresc din tot sufletul să revenim cât mai repede la antrenamente, la jocuri, dar nu e cum am vrea noi. Trebuie să fim realişti şi sinceri. Eu zic că nu mai jucăm în acest an competiţional. Situaţia ar putea fi mai grea decât ne închipuim, au venit foarte mulţi români din străinătate, nu au putut fi testaţi toţi, e posibil să apară foarte multe cazuri de îmbolnăviri intr-un timp scurt şi sistemul medical să intre intr-un blocaj. Şi atunci situaţia asta de criză se va prelungi. Să sperăm că nu va fi aşa, dar in celelalte ţări cam ăsta a fost scenariul. Toate echipele vor avea probleme mari, trebuie să fim realişti. Unii şi-au supradimensionat bugetele, au intrat in playoff şi au cheltuieli mai mari decât in sezoanele trecute. Vor fi nevoiţi să taie din salarii chiar dacă se reia campionatul", a declarat oficialu pentru Telekom Sport. 

Prunea îşi face griji şi pentru ediţia următoare a Ligii 1: "Se vor schimba multe după nenorocirea asta. Dacă nu se dau banii din drepturile TV, se va pune lacătul pe Liga 1. Să ţineţi minte ce vă spun eu acum. Chiar dacă televiziunile au virat banii către ligă, cum vor fi împărţiţi? Ce număr de jocuri iei in calcul, ce clasament? Vor fi probleme mari şi în campionatul viitor, fiindcă foarte puţine cluburi îşi pot continua activitatea,  maximum trei. Restul? Lacătul, inchise, din păcate! Iar la cele care vor rezista, cine va câştiga un salariu de două mii de euro pe lună va fi un fotbalist fericit. Să sperăm că pandemia va trece cât de curând, dar societatea va resimţi încă multă vreme această criză. Şi fotbalul chiar mai tare decât alte domenii", a mai spus oficialul dinamovist.

viewscnt
Articole similare
Mesajul sfasietor trimis de Vanessa Bryant la 1 an de la disparitia lui Kobe si a fiicei Gianna