Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Una dintre cele mai frumoase sportive a semnat cu CSM Bucureşti! Pozele pe care le regretă acum: "Nu-mi place să vorbesc despre asta, e ceva rămas în trecut"

Una dintre cele mai frumoase sportive a semnat cu CSM Bucureşti! Pozele pe care le regretă acum: "Nu-mi place să vorbesc despre asta, e ceva rămas în trecut"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Brazilianca Mariana Costa, noua achiziţie a CSM Bucureşti, este considerată una dintre cele mai frumoase voleibaliste din lume.

Campionatul intern feminin organizat de Federaţia Română de Volei a devenit din această iarnă mult mai frumos şi mai valoros. CSM Bucureşti a transferat o fostă campioană a Americii de Sud, brazilianca Mariana Costa. Aceasta e supranumită „Muza voleiului”, după ce, în urmă cu 12 ani, a făcut senzaţie pozând în revista Playboy.

Campionatul intern feminin organizat de Federaţia Română de Volei a devenit din această iarnă mult mai frumos şi mai valoros. CSM Bucureşti a transferat o fostă campioană a Americii de Sud, brazilianca Mariana Costa. Aceasta e supranumită „Muza voleiului”, după ce, în urmă cu 12 ani, a făcut senzaţie pozând în revista Playboy.

Acum în vârstă de 37 de ani, Mariana a debutat deja în campionatul României, contribuind la victoria echipei sale cu 3-2 în faţa campioanei României, Volei Alba Blaj. Sosită în Bucureşti în urmă cu o lună, ea recunoaşte că încă nu a apucat să viziteze Capitala.

„Încă nu am reşit să văd prea multe, pentru că n-am venit decât de o lună şi am avut multe meciuri, multe antrenamente, n-a fost destul timp pentru a vizita oraşul. Am fost o singură dată în centru şi mi s-a părut un oraş foarte frumos”, a spus Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti, pentru Sportsnet.ro. 

Brazilianca recunoaşte că înainte de a veni aici nu ştia despre România decât de Dracula. În plus, auzise de fosta mare jucătoare Cristina Pârv, care a scris istorie şi în Brazilia.

„Înainte să vin aici ştiam despre România doar de Dracula. Desigur, o cunosc pe Cristina Pârv, jucătoarea română de volei. E o mare voleibalistă. A fost soţia lui Giba, idolul Braziliei şi astăzi. Sunt amândoi mari jucători” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

Mariana Costa a făcut un pictorial răvăşitor în Playboy, în 2012

În urmă cu 12 ani, în 2012, Mariana Costa a devenit cunoscută în toată lumea după ce a acceptat să pozeze în Playboy. Fotografiile cu ea au făcut înconjurul lumii şi ea a devenit celebră pe tot mapamondul. A fost supranumită „Muza Voleiului”, a căpătat milioane de fani, dar ea recunoaşte că regretă acea experienţă şi tot ce a urmat după aceea.

„Este o experienţă pe care o regret, a rămas în trecut. Eu nu mă văd ca muză, ci ca sportiv. De aceea nici nu-mi place să vorbesc despre asta, pentru că e ceva rămas în trecut” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

De altfel, celebritatea care a venit atunci pe capul ei peste noapte, a făcut-o să renunţe pentru o perioadă la volei.

„Am renunţat la volei acum mult timp. A fost o perioadă în care aveam nevoie să analizez dacă mai vreau sau nu să joc volei şi am terminat prin a mă întoarce” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

După acea pauză a revenit şi mai puternică şi a prins contracte în Elveţia, Italia şi Grecia, dar şi în ţara natală, Brazilia. De altfel, de acolo a şi revenit în Europa, acum. Iar CSM Bucureşti a fost alegerea ideală, mai ales că are alături, la „tigroaice”, două compatrioate, Marjorie Coreea şi Daniela Terra.

„Aveam de gând să mă întorc în Europa şi sunt fericită să joc la această echipă. Sunt alte două brazilience care joacă aici şi pe care le cunoşteam, aşa că sunt foarte fericită. Deocamdată sunt încă în perioada de cunoaştere a echipei, a ţării, dar până acum îmi place foarte mult ce am văzut” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

Ea spune că, deşi niciodată nu e uşor, s-a obişnuit cu depărtarea de casă.

„E destul de greu să fii departe de ţara ta, dar sunt obişnuită. Am plecat de acasă de când eram foarte tânără. Când eşti atât de departe de casă dorul e mai mare, dar asta e profesia mea şi mă simt împlinită” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

Pentru că iubeşte voleiul, ea nici nu a băgat de seamă că ratează Carnavalul de la Rio, care e în plină desfăşurare.

„Sunt aici de o lună şi sunt foarte fericită. Da, am ratat Carnavalul, dar nu îmi pare rău. Adevărul e că nici nu-mi aminteam că a fost. Oricum, nu dansez samba” – Mariana Costa, voleibalistă CSM Bucureşti.

Mariana Costa a fost campioană a Americii de Sud în 2015

Născută la 30 iulie 1986, la Campina Grande (Paraiba) Mariana Costa e cunoscută în lumea voleiului şi sub numele de Mari Paraiba. Cu o înălţime de 1,81 m şi cu o ţinută de invidiat, ea evoluează pe postul de extremă şi acum, la CSM Bucureşti, poartă numărul 22. A fost şi componentă a naţionalei Braziliei, la care a debutat în 2015, la 27 de ani, o vârstă destul de înaintată pentru o jucătoare aflată la prima convocare. Totuşi, ea a reuşit să cucerească alături de formaţia sa titlul de campioană a Americii de Sud, în 2015, şi Liga Mondială, în 2016. Din păcate pentru ea, nu a fost selecţionată în lotul Braziliei pentru Jocurile Olimpice de la Rio. La nivel de club, a cucerit titlul de campioană în Brazilia şi Elveţia, dar şi Campionatul sud-american al cluburilor. De asemenea, are în palmares mai multe cupe naţionale.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mariana costamariana costa csm bucuresticsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare