Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unde eram fără regula U21? Un studiu făcut la nivel european arată o faţă îngrijorătoare a fotbalului din Liga 1

Unde eram fără regula U21? Un studiu făcut la nivel european arată o faţă îngrijorătoare a fotbalului din Liga 1galerie foto

Superliga

Comentarii

Liga 1 are doar doi reprezentanţi pe lista celor mai folosiţi jucători U21 din Europa. Curios, aceştia vin de la două echipe care au printre cele mai ridicate medii de vârstă din campionatul României, Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj.

Aplicarea regulii care obligă echipele din Liga 1 să folosească în timpul unei partide cel puţin un jucător sub 21 de ani n-a scăzut foarte mult media de vârstă a Ligii 1. Campionatul României are printre cele mai ridicate medii de vârstă din Europa, 27,18 ani, locul 9 din 31 de competiţii analizate. Echipele din Liga 1 cu cele mai ridicate medii de vârstă sunt CFR Cluj (29,24 ani), ACS Poli (28.66 ani) şi Sepsi (28,21 ani). Partea pozitivă a acestei reguli este însă că au ieşit la rampă foarte mulţi jucători tineri, însă mulţi dintre ei au dificultăţi în a-şi asigura locul de titular.



În acest context, Liga 1 are doar doi jucători sub 21 de ani prezenţi pe lista celor mai folosiţi tineri în campionatele din Europa, se arată într-o analiză făcută de CIES Footbal Observatory. Este vorba despre Cristi Manea (fundaş dreapta, CFR Cluj) şi Dariu Olaru (atacant şi mijlocaş ofensiv, Gaz Metan Media).

Cristi Manea, 20 de ani, a fost integralist în toate meciurile pe care CFR Cluj le-a disputat în acest sezon. N-a reuşit însă vreun gol sau vreo pasă de gol. Manea a venit în vară la CFR Cluj, când a fost împrumutat de la Apollon Limassol, cu opţiune pentru un transfer definitiv.



Dariu Olaru, 19 ani, este legitimat la Gaz Metan Mediaş şi s-a remarcat în acest sezon. A bifat 86% din totalul minutelor jucat de medieşeni, timp în care a dat o pasă de gol. Joacă mijlocaş ofensiv, însă poate intra şi ca atacant. Olaru a fost remarcat de Gigi Becali, care l-ar dori la FCSB: ”Despre Darius Olaru am avut o discuţie, am făcut şi un contract. Nu e nimic clar, vom vedea”, a spus patronul FCSB.

Campionatele unde s-au remarcat cei mai mulţi jucători tineri sunt Franţa (19 jucători), Slovacia (cu 8 reprezentanţi pe această listă), Croaţia (cu 6 jucători) şi Ucraina (5 jucători). Au fost analizate primele 31 de campionate din Europa şi au fost luaţi în considerare jucătorii născuţi după anul 1997.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gaz metancfr clujdariu olarucristi manea 

viewscnt
Articole similare