Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UNEFS multiplică la nivel naţional materialul educaţional referitor la avertizarea sportivă

UNEFS multiplică la nivel naţional materialul educaţional referitor la avertizarea sportivă

Alte sporturi

Comentarii

Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) a organizat în data de 14 iunie 2018 workshop-ul „Avertizarea sportivă - ca mediu educaţional pentru formarea unei atitudini etice", la care au participat câteva zeci de persoane interesate de acest subiect.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un material educaţional realizat în proiectul „Whistleblowing on Harmful Irregularities in Sport through Learning and Education – SPORT WHISTLE", proiect în care UNEFS este instituţie parteneră.

Publicul a beneficiat de un suport informaţional referitor la mecanismele de avertizare asupra neregulilor din sport.

Materialul educaţional este rezultatul cercetărilor întreprinse de către un consorţiu internaţional format din organizaţii din domeniul sportului (universităţi, organizaţii profesionale, institute de politici publice), din Cipru, Germania, Grecia, Franţa, Italia, Marea Britanie şi România.

După prezentarea materialului educaţional, dar şi a rezultatelor unor proiecte cu tematică similară, au fost dezbătute cele mai importante probleme legate de avertizarea în sport, în România. Totodată au fost trasate şi perspectivele unor posibile acţiuni prin care să se implementeze mai multe canale de avertizare la nivel de organizaţii sportive, locale şi naţionale.

După încheierea workshopului, 20 de specialişti din domeniul sportului şi-au asumat disponibilitatea de a contribui la diseminarea materialului educaţional, devenind astfel multiplicatori ai suportului educaţional realizat în proiectul „Sport Whistle".

Printre ei se numără reprezentanţi din cadrul cluburilor sportive şcolare din Bucureşti şi Ploieşti, inpectoratelor şcolare judeţene Giurgiu, Ilfov şi Teleorman, Liceului Teoretic „Tata Oancea" Bocşa, universităţilor din Craiova, Reşiţa şi Constanţa.

Aceştia au aprofundat materialul educaţional amintit în cadrul unei sesiuni de formare susţinute de membrii echipei de implementare a proiectului „Sport WHISTLE" şi vor deveni traineri, la rândul lor, pentru sute de persoane implicate în fenomenul sportiv românesc.

Proiectul „Sport WHISTLE" este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+Sport, în vederea studierii şi promovării educaţiei în domeniul avertizării din sport şi este coordonat de Prof.dr. Haralambos Tsorbatzoudis, de la Universitatea Aristotelis din Salonic (Grecia).

Afla mai multe despre: unefs 

viewscnt
Articole similare