Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UNEFS va elabora un curs de formare a antrenorilor în domeniul eticii şi integrităţii în sport

UNEFS va elabora un curs de formare a antrenorilor în domeniul eticii şi integrităţii în sport

Diverse

Comentarii

Simpozionul Naţional „Psihologia Sportului şi Terapia prin Mişcare”, găzduit la 19 ianuarie, în sediul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS), a oferit ocazia unor prezentări esenţiale pentru problemele sportului actual. Pe lângă aspectele ce ţin strict de psihologia sportului, organizatorii au inclus şi un workshop despre etică şi integritate în sportul contemporan.

Discuţiile au fost conduse de membrii proiectului “Development of a Course to Teach Coaches Sport Integrity /CSI” (Erasmus Plus Sport). Prof.univ.dr. Monica Stănescu şi lect. univ. dr. Marius Stoicescu au prezentat demersul echipei lor, de elaborare a unui curs de formare a antrenorilor privind integritatea în sport. S-a discutat pe seama cuprinsului acestui curs, iar cei peste 20 de participanţi la eveniment au fost implicaţi în dezbatere pentru a sublinia care sunt aspectele importante ale unui asemenea material didactic.

Au fost atinse subiecte precum etica şi importanţa integrităţii sportive, corupţia în sport, dopingul la nivel amator şi profesionist, avertizarea în sport, educaţia pentru un sport mai curat, dar şi metode inovatoare care ar putea ajuta la susţinerea unui asemenea curs.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus Plus Sport, este coordonat de Universitatea Aristotelis din Salonic (Grecia), director de proiect fiind Prof.univ.dr. Haralambos Tsorbatzoudis  şi se derulează în perioada 2018 – 2019.

 

Afla mai multe despre: unefs 

viewscnt
Articole similare