Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UNICAT în istoria FCSB! Explicaţia pentru numărul ales de Matei şi cele mai ciudate opţiuni din trecutul roş-albaştrilor

UNICAT în istoria FCSB! Explicaţia pentru numărul ales de Matei şi cele mai ciudate opţiuni din trecutul roş-albaştrilorgalerie foto

Superliga

Comentarii

Florentin Matei a devenit astăzi jucătorul FCSB şi a revenit astfel la echipa unde s-a format, la opt ani distanţă după ce pleca cu scandal. În 2011, mijlocaşul avea doar 18 ani şi pleca dezamăgit de la trupa roş-albastră, considerând că nu a primit şanse suficiente să-şi demonstreze calităţile, iar Gigi Becali se declara convins că acesta nu va reuşi în lumea fotbalului.

Opt ani mai târziu, Matei semnează un contract pe patru sezoane şi e gata să demonstreze că poate avea un cuvânt greu de spus la echipa roş-albastră. Are 25 de ani şi se poate spune că a ajuns la vârsta maturităţii în fotbal.

Nu s-a putut "10"
Florentin Matei va purta numărul 70 la FCSB, o alegere cel puţin inedită şi care nu are corespondent în istoria clubului roş-albastru.

Au mai fost jucători cu alegeri "ciudate", însă niciunul nu a purtat tricoul ales acum de Florentin Matei. Mijlocaş de creaţie, Matei a fost întotdeauna ataşat de numărul 10, pe care l-a şi purtat pe la mai toate echipele pentru care a evoluat.


La FCSB, numărul 10 e purtat de Florin Tănase, aşa că Matei s-a văzut nevoit să se orienteze: a ales tricoul cu număul 70, care cel puţin din punct de vedere vizual le aminteşte privitorilor că e purtat de un "decar". În plus, alegerea reprezintă o combinaţie dintre 7 - număr cu greutate în istoria clubului şi 10.

Alte algeri "ciudate"
Dacă în epoca "romantică" a fotbalului toate echipele obişnuiau să le ofere jucătorilor doar numere "mici", cu titularii ordonaţi de la 1 la 11, în ultimele decenii moda alegerilor inedite a apărut şi în Liga 1, fiind preluată şi la FCSB.

Din actualul lot atrag atenţia Dennis Man - 98, Andrei Vlad - 99, Filipe Teixeira - 80 sau Alexandu Stan - 77. În cazul primilor trei e vorba de anul naşterii.

În trecut, numărul 77 a fost ales de mai mulţi jucători, de cele mai multe ori pentru că numărul 7 era ocupat. Leandro Tatu, Artiom Karamyan şi Adi Popa au jucat cu 77 pe spate.

Şi numărul 99 a fost la mare căutare, fiind purtat de trei atacanţi care nu au rezistat prea mult la echipă: bulgarul Krum Bibishkov, Maicon de Oliveira şi Adi Rocha.

Gabi Enache şi Alexandru Bourceanu au surprins şi ei în anii trecuţi cu alegerile avute: 44, respectiv 55.

Gabi Iancu a purtat numărul 80 la FCSB, în timp ce brazilianul Elton a ales numărul 86.

Afla mai multe despre: tricouri fcsbsteauatricou mateinumar tricou matei 

viewscnt
Articole similare