Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Universitatea Craiova promite spectacol în perioada de mercato! Pe cine au pus ochii oltenii

Universitatea Craiova promite spectacol în perioada de mercato! Pe cine au pus ochii oltenii
Comentarii

Universitatea Craiova şi-a stabilit deja care sunt jucătorii pe care şi-i doreşte să îi cumpere. Transferurile echipei din Bănie vor fi influenţate şi de fotbaliştii pe care ”leii” vor reuşi să îi vândă.

Craiova nu îşi doreşte să facă schimbări masive în lot, dat fiind faptul că este o perioadă scurtă până la începerea noului sezon. Oltenii intenţionează să îşi întărească apărarea cel mai mult, completându-şi astfel lotul prin consolidarea compartimentului cel mai vulnerabil din ultimele sezoane.

Virgil Ghiţă de la Viitorul şi Marius Constantin de la Gaz Metan sunt principalele ţinte ale Universităţii Craiova în perioada de mercato. În celelalte compartimente, jucătorii împrumutaţi de la alte echipe vor fi mai degrabă soluţia de fortificare, doar dacă Alex Cicâldău sau Vali Mihăilă vor părăsi gruparea din Bănie. Potrivit ProSport, ambii fotbalişti au şanse foarte mari să prindă un transfer în perioada următoare.

Oltenii şi-l doresc mult pe Virgil Ghiţă, care a devenit căpitan la Viitorul Constanţa în ultimul timp. Stoperul de 22 de ani se află de ceva vreme în vizorul vicecampioanei, doar că cele două părţi nu s-au înţeles încă la preţ. Cota lui Ghiţă a ajuns la 1,2 milioane de euro, conform Transfermarkt, iar de serviciile sale se interesează şi FCSB, echipă cu care oltenii nu vor să concureze pentru un jucător. De asemenea, Ghiţă a marcat patru goluri în stagiunea precedentă şi a punctat decisiv în finala Cupei României din 2019 dintre Astra şi FC Viitorul, scor 1-2.

Veteranul Marius Constantin (36 de ani) este un obiectiv mai vechi al oltenilor. Dorinţa Universităţii Craiova de a-l cumpăra de la Gaz Metan Mediaş a crescut după ce fundaşul a fost inclus în echipa campionatului de către LPF, având în spate un sezon foarte bun. Eşecurile cu Donkor, Tiago Ferreira, Datkovic, Spahija, Kelic, Barthe sau Kay o determină pe Craiova să ia în calcul foarte puţin aducerea unui fundaş din afara ţării. 

Universitatea Craiova este dispusă să le plătească celor de la Brighton în jur de 1,5 milioane pentru Tudor Băluţă doar dacă ”leii” îl vor vinde fie pe Alex Cicăldău, fie pe Vali Mihăilă. Oltenii iau în calcul şi să îl împrumute pe Băluţă doar dacă primesc o clauză de cumpărare accesibilă din punct de vedere financiar. Internaţionalul român are avantajul de a putea acoperi două posturi problematice la Craiova, respectiv cel de fundaş central şi cel de mijlocaş închizător, pe lângă faptul că este oltean pur sânge şi este eligibil pentru regula under 21.

Tehnicianul Cristiano Bergodi ar insista pentru fostul său elev, Mihai Căpăţână de la FC Voluntari. Mijlocaşul de 25 de ani, devenit căpitan al ilfovenilor, a marcat în sezonul precedent opt goluri şi le-a oferit coechipierilor cinci pase de gol. 750.000 de euro este cota sa de piaţă, conform Transfermarkt.

Universitatea Craiova îl urmăreşte, tot de la Viitorul, şi pe George Ganea. Dacă preţul solicitat de Gică Hagi pentru copilul lui Ionel Ganea nu este pe placul oficialilor din Bănie, atunci oltenii se vor mulţumi să meargă pe mâna lui Jovan Markovic şi Luis Niţu, doi atacanţi tineri formaţi de propria academie a clubului.

Alex Măţan (revenit la Viitorul după împrumutul de la Voluntari), Dumitru Cardoso (Gaz Metan), Denis Haruţ (FC Botoşani) şi  Gabriel Debeljuh (Hermannstadt) se mai află pe lista lărgită a clubului din Bănie.

De asemenea, la Universitatea Craiova se vor întoarce şi câţiva jucători împrumutaţi, cum ar fi: Ovidiu Bic (Chindia Târgovişte), Andrei Burlacu (Concordia Chiajna), Cesar Meza Colli (Keshla, echipă din Azerbaidjan), Marian Şerban (CS Mioveni) şi Jovan Markovic (Academica Clinceni). Păstrarea acestora în lot rămâne incertă, mai ales în condiţiile în care Cristiano Bergodi nu va putea efectua stagiul de pregătire până la începerea noului sezon.

Afla mai multe despre: universitatea craiovatransferuriliga 1 

viewscnt
Articole similare