Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unsprezecele fotbaliştilor care s-au retras în acest an din echipa naţională

Unsprezecele fotbaliştilor care s-au retras în acest an din echipa naţională
Comentarii

Mai mulţi fotbalişti importanţi s-au retras în acest an din echipele lor reprezentative. Printre ei, nume grele ca Andres Iniesta, David Silva sau Gianluigi Buffon. Iata cum arată unsprezecele ”ideal” al fotbaliştilor retraşi din naţionalele lor într-un sistem 3-4-1-2.

Portar: Gianluigi Buffon

176 de meciuri în echipa reprezentativă a Italiei între 1997 şi 2018. Buffon spune adio Squadrei Azzurra cu care a cucerit un titlu mondial în 2006.

Fundaşi: Garry Cahill, Gerard Pique şi Javier Mascherano

Englezul Garry Cahill s-a retras din naţională la 32 de ani. A bifat 61 de meciuri în naţionala Angliei şi a marcat 5 goluri. Fundaşul Barcelonei, Gerard Pique a anunţat şi el că renunţă la prima reprezentativă a Spaniei, după 102 meciuri şi 5 goluri. A câştigat absolut tot, fiind campion mondial şi european în 2010 şi 2012. Argentinianul Mascherano a renunţat şi el la prima reprezentativp după 147 de meciuri şi 3 goluri pentru ”pume”.

Mijlocaşi: Andres Iniesta, Radja Nainggolan, David Silva, Hal Robson Kanu şi Mesut Ozil

Legendarul Andres Iniesta a jucat ultimul meci la turneul final din Rusia împotriva ţării gazdă. Campion european şi mondial, la fel ca şi David Silva, Don Andres lasă La Roja după 131 de meciuri şi 13 goluri. Mijlocaşul lui Manchester City se retrage după 125 de partide şi 35 de goluri.

Radja Nainggolan nu renunţă la naţională în cele mai bune condiţii. Fotbalistul lui Inter Milano n-a participat la turneul final din Rusia şi părăseşte prima reprezentativă după 9 ani şi şase goluri marcate în 30 de partide. Galezul Robson Kanu renunţă la 29 de ani, după 44 de selecţii şi 5 goluri în naţionala Ţării Galilor, în timp ce Mesut Ozil părăseşte şi el naţionala Germaniei în contextul în care în jurul său a izbucnit un scandal rasist. 92 de partide şi 23 de goluri are Ozil în 9 ani la naţională, cu care a câştigat Cupa Mondială în 2014 şi a terminat pe 3 în 2010.

Atacanţi: Mario Gomez şi Mario Mandzukic

Mario Gomez a împlinit 33 de ani şi după 31 de goluri în 78 de meciuri la prima reprezentativă spune şi el ”adio” selecţionatei germane. Croatul Mandzukic a bifat în acest an cea mai mare performanţă din istoria ţării sale, Croaţia evoluând în finala Mondialului din Rusia. Atacantul lui Juventus renunţă la prima reprezentativă după 89 de selecţii şi 33 de goluri.

Unsprezecele tip al fotbaliştilor retraşi din naţională: Buffon - Cahill, Pique, Mascherano - Iniesta, Nainggolan, David Silva, Robson Kanu, Ozil - Gomez, Mandzukic

Afla mai multe despre: andres iniestamario gomezdavid silvamario mandzukicgianluigi buffonmesut ozil 

viewscnt
Articole similare