Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre atacanţii care au rupt plasele în Europa s-a retras şi luptă pentru drepturile copiilor din ţara sa: ”Pe mulţi i-a salvat de la moarte!”

Unul dintre atacanţii care au rupt plasele în Europa s-a retras şi luptă pentru drepturile copiilor din ţara sa: ”Pe mulţi i-a salvat de la moarte!”galerie foto

Fotbal

Comentarii

Frederic Kanoute a împlinit recent 42 de ani. Vârful care a făcut senzaţie la Sevilla şi în Premier League a spus "adio" carierei de fotbalist profesionist încă din 2014, evoluând ultima dată pentru Beijing Guoan, din China.

Kanoute a ales să nu stea deoparte de problemele uriaşe din ţara sa. Deşi s-a născut in Franţa şi este cetăţean francez în acte, Kanoute are origini maliene şi a evoluat pentru această ţară în 39 de meciuri internaţionale, marcând 23 de goluri.

Frederic Kanoute a renunţat la fotbal, iar acum luptă pentru drepturile copiilor din Mali

La 42 de ani, Frederic conduce Fundaţia Kanoute şi luptă pentru drepturile copiilor din Mali. O face de la faţa locului, nu din spatele unui birou. Ba chiar, alege ca lună de lună să viziteze un alt oraş din ţara sa, întâlneşte copii şi familii cu probleme uriaşe de supravieţuire şi caută să le ofere un viitor mai bun.

"Pe mulţi dintre ei i-a salvat de la moarte. Probabil că pare prea dur ceea ce vă spun şi că europenii nu sunt obişnuiţi să audă aşa ceva. Dar, în Mali, există incă foarte mulţi copii care mor efectiv de foame" povesteşte un apropiat al fotbalistului, pentru presa spaniolă.

"Fundaţia Kanoute oferă sprijin financiar copiilor care vor să facă sport, dar şi celor care au nevoie ca cineva să se lupte pentru dreptul lor la viaţă" explică şi fostul atacant al Sevillei.

Kanoute vorbeşte despre Fundaţia sa şi în cartea "Cum să faci bine: eseuri în construirea unei lumi mai bune”, publicată în decembrie 2016. De asemenea, fostul atacant al Sevillei a luat parte la un turneu în 2017, vorbind la Oslo, Stockholm, Paris şi Londra alături de alţi umanitari şi filantropi.

  • Kanoute a fost desemnat în 2007 cel mai bun jucător african din lume
  • 2 Cupe UEFA a câştigat în cariera sa pentru FC Sevilla
  • 6 trofee a cucerit in tricoul andaluzilor
  • 130 de goluri a reuşit pentru Sevilla
  • 49 de goluri are Kanoute în Premier League pentru Spurs şi West Ham
  • 12 goluri a marcat pentru Olympique Lyon
  • 4 milioane de euro a fost ultimul său salariu la Beijing

Afla mai multe despre: kanoute,  

viewscnt
Articole similare