Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj a fost aproape să se lase de fotbal: ”Am intrat la Facultatea de Construcţii din Bucureşti”

Unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj a fost aproape să se lase de fotbal: ”Am intrat la Facultatea de Construcţii din Bucureşti”

Superliga

Comentarii

Unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj a fost aproape să se lase de fotbal, după ce a trecut printr-o perioadă grea, în care nu fusese plătit de mai bine de jumătate de an. Andrei Burcă a intrat atunci la facultate şi a cariera sa ar fi putut cunoaşte un alt traseu.

Andrei Burcă a fost transferat de CFR Cluj în vara care a trecut, de la FC Botoşani, pentru doar 125.000 de euro. Fundaşul de 26 de ani şi-a făcut rapid un loc în primul ”11” şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul campioanei României. În plus, jocurile bune i-au adus şi selecţia la echipa naţională.

Însă toate aceste lucruri ar fi putut să nu existe pentru Andrei Burcă, dacă îşi menţinea decizia de a renunţa la fotbal. Internaţionalul român a jucat la începutul carierei la SC Bacău, o echipă care avea grave probleme cu banii şi care s-a defiinţat până la urmă în 2016. Burcă spune că nu mai fusese plătit de mai bine de jumătate de an şi îşi punea mari semne de întrebare în ceea ce priveşte viitorul său în fotbal.

Drept urmare, s-a pregătit şi a dat examen de admitere la Facultatea de Construcţii, din Bucureşti, unde a intrat pe locurile fără taxă. Totuşi, spune că s-a decis să-i mai dea o şansă fotbalului şi în vara lui 2016 a semnat cu FC Botoşani. Burcă a început uşor-uşor să se impună, a devenit titular şi a atras atenţia lui CFR Cluj şi FCSB-ului:

”(Ai avut un moment de cumpănă, la 22-23 de ani, când ai fost la un pas să renunţi la fotbal. De ce?) Eu am avut întotdeauna încredere în mine că pot să fac pasul la o echipă de Liga 1. Doar că nu am avut şansa aceasta. A fost o poveste mai grea. Fiind neplătit 7-8 luni de zile la Bacău, echipa s-a desfiinţat... am ajuns într-un punct în care deja începusem să mă gândesc că trebuie să fac ceva cu viaţa mea, să produc bani, să îmi întreţin familia... deja stăteam pe banii părinţilor şi mă simţeam foarte prost. Şi atunci am spus că mai încerc şase luni de zile, să văd ce fac. Intrasem deja la Facultatea de Construcţii, la Bucureşti, la fără taxă... aveam un viitor asigurat pe cealaltă parte. Şi trebuia să mă gândesc foarte bine”, a dezvăluit Andrei Burcă pentru Telekom Sport.



 

Afla mai multe despre: andrei burca 

viewscnt
Articole similare