Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre cele vechi cluburi din Anglia, pe marginea prăpastiei: şi-a închis baza de pregătire din lipsă de apă şi mâncare

Unul dintre cele vechi cluburi din Anglia, pe marginea prăpastiei: şi-a închis baza de pregătire din lipsă de apă şi mâncare

Premier League

Comentarii

Bolton Wanderers, unul dintre cele vechi cluburi de fotbal din Anglia, este tot mai aproape de faliment. Atât de critică este situaţia la echipă, încât administratorii bazei de pregătire au luat decizia să închidă porţile cantonamentului, din cauza lipsei de apă şi de mâncare.

Fondat în 1874, Bolton Wanderers este al şaptelea cel mai vechi club de fotbal din Anglia. Istoria de 145 de ani a echipei s-ar putea încheia însă abrupt în acest sezon, din cauza problemelor financiare. Datoriile continuă să se acumuleze la echipa care evoluează acum în Championship, în timp ce finanţatorul Ken Anderson încearcă să găsească un posibil cumpărător.
 
Neplătiţi din luna ianuarie, jucătorii şi angajaţii clubului au avut parte de o nouă surpriză neplăcută luni dimineaţă. S-au trezit cu un SMS în care erau informaţi să nu se mai prezinte la baza de pregătire a clubului, pentru că aceasta a fost închisă. Motivul? Lipsa apei potabile, a mâncării şi a altor servicii fără de care baza nu poate funcţiona.
 
Potrivit unor surse din interiorul clubului, citate de sportsmail.co.uk, angajaţii cu salarii mai mici sunt în pragul disperării. Unii dintre ei chiar au înaintat o petiţie către administraţie prin care anunţă că accepta salarii mai mici, doar pentru a primi ceva.
 
200 de milioane de lire însumează datoriile clubului Bolton Wanderers, conform unui bilanţ redactat la finalul anului trecut
 
Bolton a traversat o perioadă extrem de zbuciumată în ultimii ani, după retrogradarea din Premier League. Se întâmpla în 2012, după 11 sezoane consecutive petrecute pe prima scenă a fotbalului britanic. Retrogradarea a afectat serios balanţa financiară a echipei, iar în 2016 Bolton a retrogradat în League One, al treilea eşalon al fotbalului englez. A revenit însă în Championship după un singur sezon, unde evoluează şi acum.
 
Bolton ocupă în acest moment locul 23 în Championship. Şansele de salvare de la retrogradare sunt însă minime, în condiţiile în care stă la şapte puncte de ultimul loc care i-ar asigura menţinerea în al doilea eşalon.

Afla mai multe despre: bolton wanderersfaliment 

viewscnt
Articole similare