Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Bătaie generală între rugbiştii naţionalei României şi cei ai Spaniei, într-un bar din Botoşani. Reacţia Federaţiei Române de Rugby

UPDATE | Bătaie generală între rugbiştii naţionalei României şi cei ai Spaniei, într-un bar din Botoşani. Reacţia Federaţiei Române de Rugby

Rugby

Comentarii

Sâmbătă noaptea, componenţii naţionalelor de rugby ale Spaniei şi României au încins o bătaie o pe cinste, după ce au căzut pradă alcoolului şi orgoliilor, după cum a anunţat Monitorul de Botoşani.

Cele două naţionale s-au înfruntat sâmbătă după-amiază, la Botoşani, în etapa a treia din Rugby Europe Championship (REC), terminată cu victoria tricolorilor scor 24-7 (6-0). Apoi, mai mulţi rugbişti ai celor două reprezentative au dus o repriză a treia pe cinste, seara, într-un local din Botoşani, unde şi-au împărţit pumni şi picioare, după mai multe vorbe spuse la nervi. 

Aproximativ 30 de sportivi au fost prezenţi în club din centrul oraşului, pentru a se relaxa după o partidă solicitantă. Doar că rivalităţile din teren nu au fost date uitării şi s-au transpus în jigniri şi lovituri, în club. Patru români şi trei spanioli au fost responsabili pentru momentele tensionate, însă au fost liniştiţi de oamenii de pază ai localului, care au pulverizat gaze lacrimogene.

Chiar dacă răniţii nu au ajuns la spital, Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. “Nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale şi nu au fost depuse plângeri penale de către cei implicaţi în eveniment. Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Reprezentanţii celor două echipe nu au putut încă fi contactaţi, însă aceştia au menţionat că nu doresc să depună plângeri.

UPDATE | Iată prima reacţie a Federaţiei Române de Rugby, după incidentul din club: 

"Regretăm evenimentul de la Botoşani, dintre jucătorii echipei noastre şi cei spanioli. Federaţia Română de Rugby va analiza în detaliu această situaţie şi va lua măsurile necesare. Ne cerem scuze suporterilor care au fost alături de noi, precum şi publicului din Botoşani, care ştim că îi va susţine pe Stejari şi la meciul cu Belgia", a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a FRR.
 

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare