Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | O nouă lovitură financiară pentru Hagi! Aurelian Chiţu a plecat de la Viitorul! Unde şi pe ce sumă s-a transferat

UPDATE | O nouă lovitură financiară pentru Hagi! Aurelian Chiţu a plecat de la Viitorul! Unde şi pe ce sumă s-a transferat

Farul Constanța

Comentarii

Atacantul Aurelian Chiţu ar putea pleca în perioada următoare de la campioana României, în acest moment existând tratative între FC Viitorul şi formaţia Daejeon din Coreea de Sud.

UPDATE | Viitorul Constanţa a ajuns la un acord cu Daejon pentru transferul lui Aurelian Chiţu. Fotbalistul a semnat un contract pe două sezoane şi va avea un salariu mult mai mare faţă de ce încasa la Ovidiu.

Este pentru a doua oară când Hagi îl vinde pe Chiţu, după ce, în 2013, l-a transferat la Valenciennes pentru 700.000 de euro.


"În vârstă de 27 de ani, pe care îi va împlini la 25 martie, Aurelian Chiţu a înscris 5 goluri în acest sezon pentru FC Viitorul, formaţie pentru care a evoluat în peste 200 de meciuri oficiale. Pe măsură ce tratativele vor avansa, vom reveni cu amănunte", se arată într-un comunicat postt pe siteul campioanei.

Pe 6 martie, Aurelian Chiţu, atacantul de 26 de ani al celor de la Viitorul, a semnat prelungirea contractului cu echipa lui Gică Hagi. Viitorul a anunţat pe site-ul oficial Aurelian Chiţu a semnat un nou contract, valabil pe doi ani. Viitorul l-a adus pe atacant în 2009 şi l-a vândut la FC Valenciennes în 2013 pentru 700.000 de euro.

Aurelian Chiţu şi-a început cariera la vârsta de 13 ani, la centrul de copii şi juniori al echipei Unirea Slobozia, unde a jucat timp de cinci ani. În 2009, Chiţu a semnat un contract cu Viitorul Constanţa, echipă care evolua pe atunci în Liga a III-a şi unde a debutat ca senior. Şi-a ajutat echipa să promoveze în Liga a II-a în 2010, apoi după două sezoane, în Liga I, prima scenă a fotbalului românesc. A debutat în Liga I într-un meci cu FC Braşov, scor 2-2, la data de 23 iulie 2012. Chiţu a fost unul dintre cei mai constanţi jucători în acel sezon, strângând 33 de meciuri şi 8 goluri în Liga I, ceea ce l-a ajutat să devină unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti.
 
La 21 iunie 2013, Chiţu a semnat un contract pe 4 ani cu Valenciennes, formaţie ce evoluează în Ligue 1. Tot odată, el a doborât un record al ascensiunii, ajungând în Franţa după doar un sezon în Liga I. La 10 august, el a debutat în Ligue 1 într-un meci cu Toulouse, scor 3-0.

Afla mai multe despre: aurelian chituhagicoreea de sudtransfer 

viewscnt
Articole similare