Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Startul Formulei 1 s-a amânat din nou! Au mai căzut trei Mari Premii, conform noului program ar începe la 1 iunie

UPDATE | Startul Formulei 1 s-a amânat din nou! Au mai căzut trei Mari Premii, conform noului program ar începe la 1 iunie

Formula 1

Comentarii

Formula 1 a anunţat că Marile Premii ale Olandei, Spaniei şi Principatului Monaco au fost şi ele amânate

UPDATE 18:15 Formula 1 va începe cel mai devreme pe 1 iunie, a decis astăzi FIA. După ce primele patru curse ale sezonului (Australia, Bahrain, Vietnam şi China) fuseseră deja amânate, sezonul european este lovit şi el. Programate în luna aprilie şi mai, cursele din Olanda, Spania şi Monaco au fost amânate şi ele. Dacă situaţia generată de Coronavirus o va permite, startul în sezonul 2020 de Formula 1 se va da pe 7 iunie, în Azerbaidjan.
 
Incertitudinea este cuvântul de ordine în Formula 1, după un start ratat de sezon 2020. În ciuda optimismului arătat până în ultima clipă, Marele Premiu al Australiei nu a putut fi permis. La fel de repede au picat şi variantele Bahrein şi Vietnam, iar startul a fost devansat cu aproape două luni.
 
Potrivit Gazzetta dello Sport, o videoconferinţă a avut loc între reprezentanţi ai Liberty Media, deţinătoarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale de Automobilis şi ai echipelor, pentru a-şi prezenta opţiunile. Speranţele tuturor se agaţă de posibilitatea ca startul să se dea pe 3 mai, cu Marele Premiu al Olandei, însă predicţiile medicilor nu sunt deloc optimiste. Este ultima şansă ca acest sezon să fie salvat şi cursele amânate să poată fi reprogramate. 
 
Pentru situaţia în care startul nu se va putea da nici în mai, conducătorii Marelui Circ au pregătit un "Plan B". Noul program ar trebui să conţină 17-18 curse, cu marele final programat la Abu Dhabi, la finalul lunii decembrie. Startul ar urma să se dea cu Marele Premiu al Principatului Monaco, la sfârşitul lui mai sau începutul lunii iunie. Dacă planul se va pune în aplicare, atunci vom avea curse aproape în fiecare săptămână. 
 
Până să se ia o decizie în privinţa modului cum va fi remodelat sezonul, conducătorii Formulei 1 au oficializat anularea vacanţei de vară, o perioadă de patru săptămâni fără cursă din luna august. Aceasta a fost mutată în perioada actuala, urmând să se încheie la începutul lui mai. 

Afla mai multe despre: formula 1coronaviruscovid-19grand prixanulatmarele premiupirelli 

viewscnt
Articole similare